Haberler

Çeşme'de Res Yürüyüşü

İzmir'in Çeşme İlçesi'nde CHP Gençlik Kolları, Rüzgar Enerji Santrallerinin hukuksuz kamulaştırıldığını ve plansızca yapıldığını ileri sürerek yürüyüş düzenledi.

İzmir'in Çeşme İlçesi'nde CHP Gençlik Kolları, Rüzgar Enerji Santrallerinin hukuksuz kamulaştırıldığını ve plansızca yapıldığını ileri sürerek yürüyüş düzenledi.

Rüzgar Enerji Santrallerinin hukuksuz kamulaştırıldığını ve plansızca yapıldığını ileri süren CHP Gençlik Kolları üyeleri, saat 15.00'de çarşı girişinde bir araya geldi. 'Direne direne kazanacağız' sloganıyla Cumhuriyet Meydanı'nda son bulan yürüyüşe Çeşme Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Dalgıç, CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, İzmir Gençlik Kolları Başkanı Sinan Karaköse, Çeşme Gençlik Kolları Başkanı Enis Tepekule ve diğer ilçelerden gençlik kolları temsilcileri, parti üyeleri, sivil toplum kuruluşları katıldı. Meydanda grup adına basın açıklamasını Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız, yaptı. Soma'nın Yırca Mahallesi'ndeki acele kamulaştırma kararı hatırlatan Yıldız, "Manisa'nın Soma ilçesinin Yırca köyünde ve Ege Bölgesi'nde oynanan tehlikeli oyunları deşifre etmeye ve bunları anlatmaya çalıştık. Yırca köyüne gittiğimizde köylü tedirgindi. AKP'nin acele kamulaştırma kararlarıyla topraklarını elinden alacağından korkuyordu. Acele kamulaştırmayla yaşam alanlarının tehdit altında olduğunu söylüyordu. Yaşam alanları tehdit altına girmişti. AKP sadece Yırca Köyünde ve İzmir Çeşme'de yaptığı gibi değil, Türkiye'nin her yerinde yazdığı senaryoyu, izlediği politikayı orada da izliyor" dedi. GİZLİ ŞEKİLDE ARSALAR YANDAŞLARA PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR

CHP'nin çevreci yenilebilir enerjiye ve politikalarına karşı olmadığını vurgulayan Yıldız, "RES'e, karşı değiliz, fakat öyle bir politika uyguluyor ki çevreci enerjiyle bile bizi karşı karşıya getiriyorlar. RES'lerin yayacağı radyasyona rağmen Çeşme'de yaşam alanının içine, ilçenin en görünür yerine rüzgar enerji santrali yapılmaya kalkılıyor. Karadeniz'de Manisa'da yapıldığı gibi kimseye danışılmadan acele kamulaştırmayla uygulanıyor. Çok gizli şekilde arsalar yandaşlara peşkeş çekiliyor. O firma ortakları, bakanların oğlu, dünün başbakanı bugünün cumhurbaşkanının yakın ortakları" açıklamasını yaptı.

CHP ÇEŞME HALKININ YANINDA DURUYOR

Karşı oldukları uygulamanın orada yaşayan halka sorulmadan, danışılmadan yapılmaya çalışılması olduğunu kaydeden Yıldız, "RES yapılabilir, fakat bunu halkın bilgisi olmadan, halka danışmadan, belediye başkanına danışmadan tüm iştiraklere sormadan gizli bir kararname ve acele kamulaştırmayla, rant hırsıyla yapılamaz. Çeşme'nin yaşam alanlarına, evimizin dibine yanına RES kurulamaz. Bunu rant isteği Soma'da 301 kişi öldürülmesine benzer. Bunu yapma isteği insanları taşerona köle edip, geleceği ve umutlarını çalmaya benzer. Çeşme buna karşı 10 aydır direniyor, mücadele ediyor. Çeşme'nin doğasına doğal güzelliğine dokunmasınlar. CHP Çeşme halkının yanında duruyor. Bedeli ne olursa olsun Çeşme halkıyla, yaşam alanlarımızı koruma için ödemeye hazırız" diye konuştu. - Çeşme

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İrfan İnanç Yıldız İzmir Çeşme Soma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title