Haberler

Çepni Akit Tv'ye Konuk Oldu

Güncelleme:

Akit TV'ye konuk olan Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, kent konseyinin yapısı ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, "Kent konseyinde oluşturulan görüşler, belediye meclisinin ilk toplantısında değerlendirilir" dedi.

Akit TV'ye konuk olan Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, kent konseyinin yapısı ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Bursa Kent Konseyi'nin toplumun her katmanını temsil ettiğini ifade eden Çepni, kent konseyinin yapısının 17 ilçeyi kapsadığını söyledi. Şehirdeki tüm dinamiklerin ve tarafların Bursa Kent Konseyi'nde yer bulduğunu anlatan Çepni, "Zengin bir yapıya sahibiz. Muhtarlar, akademik oda temsilcileri, kamu kurumu temsilcileri ve sivil toplum liderlerine kadar herkesim burada. Bursa'nın gündemini takip ediyor ve kenti ilgilendiren önemli konularını masaya yatırıyoruz. Bu konuları 'Bursa Konuşuyor' isimli toplantılarda tarafları bir araya getirerek enine boyuna tartışıyoruz. Sonrasında Bursa bu konuda ne diyor, ne düşünüyor diye raporlar hazırlayıp, ilgililerle paylaşıyoruz. Ayrıca kent konseyinde oluşturulan görüşler, belediye meclisinin ilk toplantısında değerlendirildikten sonra belediye tarafından kent konseyine bildirilir ve uygun araçlarla kamuoyuna duyurulur. Bursa Kent Konseyi ne kadar iyi çalışırsa o kadar çözüm üretilir" dedi.

Bursa Kent Konseyi'nin toplumu ilgilendiren birçok konuda faaliyetler yaptığını ifade eden Çepni, İş-Kur ile ortaklaşa gerçekleştirdikleri 'İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması'nda istihdam fırsatları oluşturmaya gayret ettiklerini söyledi. Uluslararası Fotoğraf Festivali ile birçok yabancı fotoğrafçıyı Bursa ağırladıklarını hatırlatan Çepni, "Toplumun her kesimine dokunmaya çalışıyoruz. Kentlilik bilinci, dezavantajlı gruplar, sürdürülebilir kalkınma gibi başlıklarda çalışmalarımıza ağırlık vereceğiz. Bursa için faydalı olabilecek tüm projelere destek vermek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Programın sonunda Yeni Akit Gazetesi Reklam Genel Müdürü Adem Şahin, Yeni Akit Gazetesi Bursa Temsilcisi Hasan Özan, Bursa Kent Konseyi başkanlığına seçilen Hasan Çepni'ye başarılar diledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yeni Akit Gazetesi Hasan Çepni Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title