Haberler

Central Park'ın Olduğu New York Bile Kıskanır Bu Parkı

Güncelleme:

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, GAP Vadisi'nin büyük bir bölümünü DSİ'den devraldı. Belediye burada bin 861 dönümlük alanı park yapmayı hedefliyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin önemli projeleri arasında yer alan ve bölgenin en büyük parkını oluşturacak olan GAP Vadisi'nin devri ile ilgili Devlet Su İşleri (DSİ) XV. Bölge Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi arasında ön protokol imzaladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ile DSİ XV. Bölge Müdürü Oğuz Kasap'ın imzaladıkları protokol ile GAP Vadisi Projesi kapsamında yapılacak olan 1 Milyon 250 bin metrekarelik alanın 280 dönümlük alanı Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi. Büyükşehir Belediyesi, protokolün ardından Şanlıurfa'ya ülkede benzeri olmayan bir parkı kavuşturmayı hedefliyor.

Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi yamacından başlayıp, tünel çıkış ağzından itibaren kanal boyu devam eden ve 5 etap halinde yapılması planlanan GAP Vadisi Projesi, toplamda 1 Milyon 250 bin metrekarelik alanda yapılacak. Söz konusu proje içerisinde restoran, kafeterya, teleferik, tramvay, açık kapalı yüzme havuzu, aqua park, biyolojik gölet, at çiftliği, golf sahası, temalı bahçe, çocuk oyun ve oturma alanı, ülkeler mutfağı, koşu parkuru, etkinlik meydanı, su oyunlu havuz, atletizm parkuru, tenis kortu, okçuluk ve paintball sahası gibi sosyal ve spor amaçlı kullanım alanlarının yer alacağı belirtildi.

URFA'NIN TOPLAM YEŞİL ALANINDAN FAZLA

GAP Vadisi bölgesindeki SUKAY Projesi, Cumhuriyet Parkı ve Botanik Park ile birlikte toplamda; 1 milyon 861 bin metrekarelik yeşil alanın hizmete sunulmasının planlandığı proje sayesinde, Şanlıurfa merkezde bugüne kadar tesis edilen yeşil alanların toplamından daha fazla bir bölgenin sosyal yaşama dahil edileceği açıklandı. DSİ XV. Bölge Müdürlü Oğuz Kasap ile gerçekleştirilen protokol töreninde bir konuşma yapan Başkan Güvenç, projenin kendilerini heyecanlandırdığını söyledi. Şanlıurfa'nın ilerleyen yıllarda yeşil alan ile anılacağını ifade eden Güvenç, söz konusu projenin hayata geçmesiyle birlikte kentin çehresinin değişeceğini dile getirdi.

GÜVENÇ: EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Projenin hızlıca hayata geçmesi için büyük çaba sarf ettiklerini aktaran Başkan Güvenç, "Müdürlüğümüzle uzun süredir görüşmelerini yaptığımız Atatürk Barajı Tünel Çıkış Ağzından başlayarak Şanlıurfaspor tesislerine kadar uzanan alana bir rekreasyon alanı ve park projesini devir teslim noktasında bir noktaya getirdik. Bugün DSİ Bölge müdürlüğümüzle yaptığımız ön protokolle 280 dönümlük alan Büyükşehir Belediyesine devredildi. Bölge müdürümüze, personeline ve emeği geçen Bakanımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Protokol töreninde bir konuşma yapan DSİ XV. Bölge Müdürü Oğuz Kasap ise, projenin Şanlıurfa'ya hayırlı olmasını diledi.

Öte yandan devri alınan bölgede protokolü yapılan alanın hayata geçirilmesi için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale çalışmaları başlatıldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Celalettin Güvenç Mehmet Akif İnan Central Park New York Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Survivor All Star'da talihsiz kaza! Nefise'nin sağlık durumu nasıl? Olay ne? ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title