Haberler

Cengiz: Türkmen Kardeşlerimizle İlgili Sıkıntı Var

Güncelleme:

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, "Suriye'deki Türkmen kardeşlerimizle ilgili sıkıntılar var" dedi.

Urfa'da Suriye'ye gönderilen iki tır yardım törenine katılan Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, "Özelikle Türkmen kardeşlerimizle ilgili şu aşamada sıkıntılar var. Deniz Feneri olarak her zaman yanlarında olduk, bundan sonra da olacağız" dedi.

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu, Suriye'ye iki tır yardım malzemesi daha gönderdi. Yardım törenine katılan Deniz Feneri Genel Başkanı Mehmet Cengiz, Suriye'yle ilgili 60 milyon lira değerinde yardım organizasyonu gerçekleştirdiklerini söyledi. Şu anda en büyük sıkıntının Suriye'deki Türkmenlerle ilgili yaşandığını kaydeden Cengiz, İstanbul'da bir yardım kampanyası başlatacaklarını söyledi.

GEREM: URFA 550 BİN SURİYELİYİ BARINDIRIYOR

Suriye İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, "Yanı başımızdaki katliamdan, zulümden kaçan, sığınan ve kendi ülkelerinde muhacir durumuna düşen mazlum Suriyeli kardeşlerimize yardım gönderiyoruz. Bugün Suriyeli kardeşlerimize 224 ve 225 tırları sınır ötesine göndereceğiz. 5 yıl içerisinde hem sınır dışına hem sınır içinde yaşayan Suriyeli kardeşimiz yardım gönderiyoruz. Yardım çalışmalarını yaparken de hayırseverlerle ve belediyelerimizle birlikte çalışmalar yürütüyoruz; çünkü Urfa'nın yükü çok ağır. 550 bin Suriyeli kendi bağrında barındırıyor Şanlıurfa. Şu aşamada dışarıdan yardım almamız gerekiyor. Dışarıdan bugüne kadar 79 yardım tırı gönderen Deniz Feneri Derneği'ne teşekkür ediyoruz" dedi.

CENGİZ: TÜRKMENLERLE İLGİLİ SIKINTI VAR

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz ise, "Şanlıurfa'da birçok sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesiyle birlikte yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Onlar bir ekip olarak, tam bir ensarlık vazifesini yerini getiriyor. Deniz Feneri olarak 5 yıldır Suriyeli kardeşlerimizle beraberiz. Yaklaşık 60 milyon lira değerinde bir yardım organizasyonu gerçekleştirdik. Hatay ili üzerinden Hatay'a ulaştırmaya çalışacağız. Özelikle Türkmen kardeşlerimizle ilgili şu aşamada sıkıntılar var. Deniz Feneri olarak her zaman yanlarında olduk, bundan sonra da olacağız. Türkiye milleti olarak topyekûn kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla beraber Suriyeli kardeşlerimizin yanında olmaya davet ediyorum. Hemen yanıbaşımızdaki mazlumlara ciddi saldırılar yapılıyor koalisyonlar tarafından. Baskı ve zulüm altındalar. Hiç olmazsa insani yardım noktasında yardım ulaştırmaya çalışıyoruz. Onların yanında olduğumuzu ciddi şekilde hissettirmemiz lazım. İstanbul'da ciddi yardım organizasyonları oluşturmaya çalışıyoruz. İstanbul'dan Suriye'deki Türkmen kardeşlerimize ve Suriyeli mazlumlara insani yardım kampanyası başlatacağız. Biz ensar olmaktan yılmayacağız."

Daha sonra bir gazetecinin Suriye'de yardım tırları vuruluyor, bununla ilgili bir tedbir alacak mısınız şeklindeki soruya Cengiz, "Geçen gün insani yardım tırları vurulduğuna dair haber çıktı. Şu ana kadar hiçbir sıkıntı bulunmuyordu. Bu süreç içerisinde görüp, izleyeceğiz. Biz de bilemiyoruz" dedi. Suriye'ye yardım göndermek için düzenlenen törene Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkan Yardımcısı Mehmet Adil Saraç ve sivil toplum kuruluşları yönetici ve üyeleri katıldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Mehmet Cengiz İstanbul Suriye Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title