Haberler

Çengelköy'de, Su Sporu Merkezi Yükseliyor

Üsküdar Belediyesi, 12 bin 500 metrekarelik alana kurularak boğazın ilk su sporları merkezi olma özelliğini taşıyacak Çengelköy Su Sporları Merkezi'nin temelini attı.

Üsküdar Belediyesi, 12 bin 500 metrekarelik alana kurularak boğazın ilk su sporları merkezi olma özelliğini taşıyacak Çengelköy Su Sporları Merkezi'nin temelini attı.

Üsküdar Belediyesi, ilçe genelinde spor tesislerine duyulan ihtiyaç nedeniyle geçen yıldan bu yana birçok projeyi hayata geçirme yönünde önemli adımlar atmaya devam ediyor. Belediye, geçen aylarda çalışmaları başlatılan ve boğazda yapılacak en büyük su sporları merkezlerinden biri niteliği taşıyan Çengelköy Su Sporları Merkezi'nin temelini törenle attı.

Törene, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, AK Parti MKYK Üyesi Hakkı Şanlı, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş, belediye meclisi üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Törende konuşma yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, hem yerelde hem de genelde halka hizmet etmek için çalışanların gecesi ve gündüzünü birbirlerine kattıklarını söyledi. Boyraz, Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın gerçekten çok kaliteli eserleri Üsküdar'a kazandırdığını belirterek

"Böylesine kaliteli eserlerin artarak devam etmesi Üsküdarlılar için çok büyük önem taşıyor" diye konuştu.

Üsküdar Kaymakamı Süleyman Erdoğan, hedeflerinin Üsküdarlılara hizmet

olduğunu belirterek, "Şehirler altyapı ve tesisleriyle şehir olur. Üsküdar'a değer katan yatırımlar için kamu kurumları olarak elbirliğiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Amacımız Üsküdarlılara hizmettir" dedi.

GELECEK KUŞAKLARA KALICI ESER BIRAKMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, tarihi bir ilçe olan Üsküdar'da kamuya ait boş arsa bulunmaması ve kamulaştırma bedellerinin çok yüksek olması nedeniyle arsa geliştirmeye

önem verdiklerini, bu anlamda adeta dağları delerek Üsküdarlıya hizmet binaları ve tesisler kazandırmaya çalıştıklarını ifade etti. Kara, Çengelköy Su Sporları Merkezi'nin 200 bin nüfusun yaşadığı bu bölgeye önemli bir değer katacağını, vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını önemli ölçüde karşılayacağını belirtti.

Başkan Mustafa Kara, Çengelköy Su Sporları Merkezi'nin kaba inşaatının yüzde 20'sini tamamladıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Temel atma törenindeki amacımız bir farkındalık oluşturmak. Bu yıl sonunda tesisimizi bitirmeyi hedefliyoruz. Umarız açılışı da Başbakanımız ile birlikte yaparız. Yatırımlarımızı yaparken seçimlere yönelik değil gelecek kuşaklara kalıcı eserler bırakmak için çalışıyoruz."

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş da yaptığı konuşmada, "Buraya da tesis yapılabilir mi denilen yerlere Belediye Başkanımız olağanüstü çalışmalar gerçekleştirerek güzel tesisler yapıyor. İnşallah 2013'te birçok tesisin açılışını da birlikte yapacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından açılışa katılan konuklar, hep birlikte beton makinesinin butonuna basarak dev merkezin temelini attı.

ÇENGELKÖY SU SPORLARI MERKEZİ

İçinde iki tane 15x25 boyutlarında yarı olimpik yüzme havuzu ve 200 kişilik tribün, iki tane 300 metrekarelik spor alanı bulunan Boğaz'ın ilk Su Sporları Merkezi'nin temeli atıldı. Tesis bünyesinde, büyüklükleri 100 ila 300 metrekare arasında değişen altı spor salonu, bin metrekare büyüklüğünde çok amaçlı salon ve fitness merkezi, iki watsu havuzu, iki tane sığ havuz, kadın ve erkekler için mini SPA, 250 metrekare çok amaçlı salon fuayesi, yönetim birimleri ve toplantı odası, soyunma odaları ve 160 araçlık otopark yer alıyor. Çengelköy Su Sporları Merkezi'nin 1,5 yıl içinde tamamlanması planlanıyor. Toplam 12 bin 500 metrekare büyüklüğündeki merkezin 22 milyon TL'ye malolması bekleniyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Üsküdar Belediyesi Mustafa Kara Sinan Aktaş Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title