Haberler

Cenevre'deki Suriye Görüşmeleri

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın Cenevre'deki Suriye görüşmeleri kapsamında Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) temsilcileri ile bir araya geleceği bildirildi.

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın Cenevre'deki Suriye görüşmeleri kapsamında Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) temsilcileri ile bir araya geleceği bildirildi.

BM Suriye Özel Temsilciliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Mistura, SMDK temsilcilerinin Cenevre'ye gelmesini sabırsızlıkla bekliyor ve Cenevre görüşmeleri kapsamında SMDK'nın görüşlerini almakla yakından ilgileniyor. Bu, görüşmelerinin gerçek amacını oluşturuyor" denildi.

Mistura'nın Suriye'de barışçıl bir çözüm için gösterdiği çabalardan dolayı SMDK'yı takdir ettiği belirtilen açıklamada, Suriye görüşmelerinin Cenevre Bildirisi'nin işlevselleştirilmesi kapsamında Suriye ile birlikte bölgesel ve uluslararası tüm aktörlerle yürütülen bir süreç olduğu kaydedildi.

SMDK temsilcilerinin bu hafta Cenevre'ye gelerek Mistura ile görüşmesi bekleniyor. Elçiler, temsilciler ve uzmanlar seviyesinde 5 Mayıs'ta başlayan ve taraflarla ayrı ayrı yapılan görüşmelerin 4 ila 6 hafta süreceği belirtiliyor.

Mistura, Suriye görüşmelerine rejim dışında 40'ın üzerinde Suriyeli grup ile yaklaşık 20 bölgesel ve uluslararası aktörün davet edildiğini ve bunlar arasında Suriye'ye komşu ülkeler, BM Güvenlik Konseyi üyesi ülkeler, siyasi ve askeri aktörler, Suriyeli kadınlar, kurbanlar, siviller, diasporalar ve dini liderler bulunduğunu ifade etmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler De Mistura Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title