Haberler

Cenaze Töreninde CHP'lilerin 'Biz de Konuşacağız' Tartışması

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 18 yıl belediye başkanlığı yapan ve önceki gün hayatını kaybeden Ruhi Cöbekoğlu için belediye binası önünde tören düzenlendi.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 18 yıl belediye başkanlığı yapan ve önceki gün hayatını kaybeden Ruhi Cöbekoğlu için belediye binası önünde tören düzenlendi. Tören sırasında belediye başkanlarının ardından konuşmak isteyen CHP'li yöneticiler tartışmaya neden oldu.

Kdz. Ereğli ilçesinde 1973 ve 1994 yılları arasında 18 yıl belediye başkanlığı görevi yapan 2 çocuk babası Ruhi Cöbekoğlu, önceki gün tedavi gördüğü hastanede 92 yaşında hayatını kaybetti. Cöbekoğlu için bugün Kdz. Ereğli Belediyesi binası önünde tören düzenlendi. Törende önce eski belediye başkanlarından Halil Posbıyık, ardından Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal konuştu. Posbıyık törendeki konuşmasında Cöbekoğlu'nun çalışkan ve örnek bir insan olduğunu belirterek, belediyecilik anlamında kendisinden çok şeyler öğrendiğini ifade etti.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da Ereğli'de altyapının temellerini Ruhi Cöbekoğlu'nun attığını, kendisini hizmetleri ile anacaklarını belirterek, ailesine ve Ereğli halkına başsağlığı diledi.

Uysal'ın konuşmasının ardından duaya geçileceği sırada CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakçı itiraz ederek, törende kendisinin ve milletvekillerinin de konuşma yapması gerektiğini söyledi. Başkan Uysal ise CHP adına CHP'li eski Belediye Başkanı Halil Posbıyık'a söz verdiğini, belediye başkanı olarak kendisinin de konuşma yaptığını ve protokol gereği belediye başkanının ardından konuşma yapmanın doğru olmadığını söyledi.

Din görevlisi Ali Aksoy dua etmeye başladığı sırada mikrofonu alan CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakçı, duayı keserek konuşmaya başladı. Ocakçı, ömrünün 75 yılını siyasete ayırmış ve Kdz. Ereğli'de 18 yıl belediye başkanlığı yapmış ve CHP'nin yıllarca bayrağını dalgalandırmış Ruhi Cöbekoğlu'nun naaşının başında olduklarını ve kendisinin saygıyla gömülmeyi hak ettiğini ifade etti. Ocakçı'nın ardından törende CHP Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpçu, Ünal Demirtaş ve eski milletvekillerinden Önay Alpago da birer konuşma yaptı. Cöbekoğlu'nun naaşı yapılan konuşmaların ardından tekbirlerle cenaze aracına taşındı.

Cöbekoğlu, Bozhane Camii'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Halil Posbıyık Hüseyin Uysal Zonguldak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title