Haberler

Cemil Kırbayır'ın Ablası ve Eniştesi Kars'ta Başsavcıyla Görüştü

Kars’ta 12 Eylül 1980 darbesi sonrasında 8 Ekim’de gözaltına alındıktan sonra kaybolan Cemil Kırbayır’ın kız kardeşi Fatma Gülmez ve eniştesi Necmi Gülmez, soruşturmanın seyri hakkında Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü ile görüşmek üzere Kars’a geldi.

Kars'ta 12 Eylül 1980 darbesi sonrasında 8 Ekim'de gözaltına alındıktan sonra kaybolan Cemil Kırbayır'ın kız kardeşi Fatma Gülmez ve eniştesi Necmi Gülmez, soruşturmanın seyri hakkında Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü ile görüşmek üzere Kars'a geldi.

Cemil Kırbayır'ın kız kardeşi Fatma Gülmez, eşi Necmi Gülmez ve avukat Onur Gündoğdu ile birlikte Kars Adliyesi'ne gelerek Başsavcı Mustafa Köylü ile görüştü.

Gelinen son aşamada, dönemin Antalya Milletvekili Zafer Üskül Başkanlığı'ndaki TBMM İnsan Hakları Komisyonu, Cemil Kırbayır'ın güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğünü kabul etmiş ve davanın devamı için Kars Savcılığını görevlendirmişti. Bunun üzerine harekete geçen Cemil Kırbayır'ın ablası Fatma Gülmez, eşi Necmi Gülmez, küçük kızı Eylül Eylem, Berfo Nine'nin avukatı ve İnsan Hakları Derneği Kars İl Temsilcisi Onur Gündoğdu ile birlikte Başsavcı Mustafa Köylü ile bir süre görüştü. Başsavcılık makamında yapılan görüşme sonrasında 1 ay içerisinde Kırbayır davasının açılmasına karar verildi.

Adliye çıkışında gazetecilere açıklamada bulunan Cemil Kırbayır kız kardeşi Fatma Gülmez, "Sayın savcım güzel karşıladı. bir ay içinde sonuçlanacak. Eğer sonuçlanmazsa savcımızla da konuştum. Burada oturup kalkmayacağım. Bir ay zaman aldık, her şey onaylıdır, tamamdır. Sonuçlanacak sözünü sayın savcım verdi. Savcı beyden cenazemizi verin, katiller yargılansın istedik. Savcının önünde dava vardır. Davaya bakın. Dava sonuçlanacak. Olur olur, olmazsa ben burada oturup kalkmayacağım" dedi.

"BEN ÖLSEM NE YAZAR, BÖYLE BİR KARDEŞİ KAYBETMİŞİM"

"Ben ölsem ne yazar, böyle bir kardeşi kaybetmişim. Bu Türkiye böyle bir asker kaybettirmiş. Bunu bulsunlar. Bulmaya da mecburdurlar" diyen Gülmez, "Devlettir, biz devlet hukukunu çiğnemiyoruz. Biz hukuk diyoruz. Hukuk yerini bulana kadar biz buradan kalkmayacağız. Biz hukukun peşini bırakmıyoruz. Adaletçe, kanunca bu işler çözülsün. Bir daha analar ağlamasın, istemiyorum. Ben yandım kimse yanmasın. Böyle bir kardeşin uğrunda ölsem ne yazar, ben kalsam ne yazar. Askerliğini de yapmış. Herkesin bir bacısı var. Ben de bir bacı olarak beni burada idam etseler ben of demem. Yeter ki analar bacılar ağlamasın. Ben ölsem ne yazar. Böyle bir kardeşi kaybetmişim. Bu Türkiye böyle bir asker kaybettirmiş. Bunu bulsunlar. Bulmaya da mecburdurlar. Çünkü babam onlara teslim etti. Benim ailem bütün yok oldu. Ben de bir bacı olarak bu öfkemi kaldıramıyorum. Bu çocuğun tanık olmasını da istemiyorum. Sokaklara düşmesini istemiyorum. Yoldaşlarını, ailemi hep durdurmuşum. Bütün siyasi görüşleri durdurdum. Gelmeyin dedim. Bütün herkes durdu. Ben bir bacı olarak bunu yapıyorum. Çünkü bütün Türkiye için bütün analar için, kimse sokaklara düşmesin, hukuk yerini bulsun. Buna da eminim bulacaklar" diye konuştu.

"BERFO ANANIN VASİYETİ; 'BENİM OĞLUMU BULMADAN BENİ MEZARA KOYMAYIN"

Cemil Kırbayır'ın kız kardeşi Fatma Gülmez, daha sonra şunları söyledi:

"Berfo ananın vasiyeti; 'Benim oğlumu bulmadan beni mezara koymayın' ben anama söz verdim. Ben şimdi mezarına gidip diyeceğim. Ben bu sözü aldım. Halk için, millet için, herkes için ben anamı gömdüm. Ben anamın vasiyetini yerine getiremedim. Ağabeyim Cemil Kırbayır, gidince dedi ki, 'adalet yerini bulacak' '3-5 gün kalmaz geri döneriz.' Maalesef adalet o zaman yerini bulmadı. Şimdi de adaleti arayacağım. Hiç kimsenin yüreği yanmadan, ben buna direneceğim. Herkesin bacısı olarak. Herkes için ben kardeşimin kemiklerini çıkartacağım. Bu işi pislikleri bıraksınlar. Bundan sonrakini temizlesinler, Kenan Evren'in rütbesi yine yerindedir. Biz bunun peşini bırakmayacağız. Ben bıraksam bile benim torunlarım bırakmayacak. Ama torunlarıma da bırakmayacağım. Bu kavga sürmesin, bitsin diyoruz. Bir daha analar bacılar ağlamasın. Ben ağladım kimse yanmasın."

"UMUT EDİYORUZ Kİ BİR AY SONRA, EN GEÇ BİR AY SONRA DAVAMIZ KARS AĞIR CEZA MAHKEMESİ'NDE AÇILACAKTIR"

İHD Kars İl Temsilcisi ve ailenin avukatı Onur Gündoğdu ise yaptığı açıklamada, "Başsavcımız da devam ediyor soruşturmaya. Bazı hukuki teknik sorunlar vardı, onları çözdü. Şimdi başsavcımızın son söylediği şey, bir ay içerisinde bu dava açılacak. Adam öldürme konusunda kesin bir şey söyleyemiyor. Çünkü teknik bazı sorunlar var. Ceset yok ortada. Ölüm olayının kesinliği tartışılmalı fakat, en azından işkence olayı ortada ve net. Belirgin işkenceden kaynaklı olarak başsavcımızın söylediği bir ay içerisinde davanın açılacağı. Müvekkilimin de bu konuda başsavcımıza itimadı tam. Bir ay sonra tekrar görüşmek üzere kendisinden randevu aldık ayrıldık. Bizim de güvenimiz tam. Umut ediyoruz ki bir ay sonra, en geç bir ay sonra davamız Kars Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılacaktır" şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından Kırbayır ailesi avukatlarıyla birlikte Kars Adliye Binası'ndan ayrıldı. Kırbayır ailesi, Başsavcı Mustafa Köylü ile görüşmek üzere 1 ay sonra tekrar gelecek. Dava açılmadığı takdirde aile adliye önünde oturma eylemi yapacak. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cemil Kırbayır Mustafa Köylü Kars Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title