Haberler

Sivas'ta Cem Vakfından 2 Temmuz Uyarısı

Güncelleme:

Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı Akyıldız, Madımak'ın 21. yıl dönümü nedeniyle yapılacak etkinlikler hakkında bilgi vererek, sağduyu çağrısında bulundu.

Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı Ali Akyıldız, Madımak olaylarının 21'inci yıldönümü nedeniyle kentte yapılacak etkinlikler hakkında bilgi vererek, sağduyu çağrısında bulundu. Akyıldız, anma etkinliklerinde provakasyona izin verilmemesi gerektiğini dile getirdi. 2 Temmuz 1993 günü Madımak Oteli'nin yakılmasıyla başlayan Sivas Olayları'nın 21'inci yıldönümü nedeni ile gelecek hafta çarşamba günü anma etkinlikleri yapılacak. Anma programını organize eden tertip komitesi üyesi Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı Ali Akyıldız, gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında bilgi verdi.

Akyıldız, şu anda Bilim ve Kültür Merkezi olarak kullanılan eski otel binasının önünün geçmiş yıllardaki gibi barikatlarla kapatılmayacağını belirterek, 2 Temmuz sabahı il dışından ve yurt dışından gelecek olanlar misafirlerimizi karşılayacağız. Ardından vakfımızda ve Hacı Bektaşi Veli Vakfı'nda sabahleyin kahvaltılarımız verilecek. 2 Temmuz bu sene Ramazan ayına denk geliyor, dükkanların bir çoğu kapalı olabilir. O nedenle bu sefer biraz daha fazla yemek hazırlığı yapıldı. Daha sonra Ethembey Parkı'nın önünde kortej oluşturacağız ve Madımak Oteli'nin önüne kadar gideceğiz. Bu konuda bir sıkıntımız yok. Sayın valimize ve sayın emniyet müdürümüze bu konudaki hassas tutumlarından dolayı teşekkür ediyorum dedi.

PROVAKASYONA İZİN VERİLMEMELİ

2 Temmuz'u ruhuna uygun bir şekilde anmak istediklerini söyleyen Akyıldız, Son günlerde ülkemizin ve çevremizdeki ülkelerin yaşadığı sorun ve sıkıntılar nedeniyle hassas bir dönemden geçiyoruz. Yani hiçbir şekilde provakasyona izin verilmemeli diye konuştu.

Akyıldız olayın gerçek suçlularının bulunmasını isteyerek şunları söyledi 21 yılın geçti katliamın üzerinden hala gerçek suçlular ortaya çıkarılmadı. Yani ortada bir oyun var, bir oyun yazıldı fakat oyunun yazarı ortada yok. Senaristi ortada yok. Başrol oyuncuları ortada yok. Figüranlar hapiste. Biz bu oyunun yazarının ortaya çıkarılmasını, perde arkasındaki gerçek suçluların ortaya çıkarılmasını, başrol oyuncularının ortaya çıkarılmasını bekliyoruz.

Başkan Akyıldız, tertip komitesi tarafından gerekli tüm önlemlerin alındığı ifade ederek bu yıl etkinliğe Alevi Vakıfları Federasyonu Genel Başkanı Cemal Canpolat ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun da katılacağını ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Akyıldız Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title