Haberler

Çelik: Evren'in Ölüm Anında Devlet Töreni Düzenlenmeyecek

Güncelleme:

AK Parti'li Hüseyin Çelik, Kenan Evren'in 12 Eylül Davası'nda aldığı cezanın kesinleşirse, öldüğünde devlet töreni düzenlenmeyeceğini söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Kenan Evren'in 12 Eylül Davası'nda aldığı müebbet cezasının kesinleşmesi durumunda 'er' rütbesine indirileceğini belirterek, " Kenan Evren'in 'er' rütbesine indirilmesi sebebiyle ölümü anında devlet töreni düzenlenmeyecektir" dedi.



EVREN VE ŞAHİNKAYA'NIN MÜEBBET HAPİS CEZALARINI DEĞERLENDİRDİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, TGRT Haber ve İhlas Haber Ajansı (İHA) Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'ın gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. 12 Eylül Davası'nda Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya müebbet hapse çaptırılmasını değerlendiren Çelik, "12 Eylül 2010 referandumundan öncesindeki kampanyaları göz önüne getirin. CHP ve MHP'li sözcüler ağız birliği etmişçesine şunu söylüyorlardı; 'Güldürmeyin adamı. 12 Eylül zaman aşımına uğramış üzerinden 30 sene geçmiş, dolayısıyla AK Parti sizi kandırıyor' dediler. Bizde dedik ki; 'başlamamış olan bir sürecin bitmesi söz konusu değil.' O dondurulmuş orada. Kum saati çevrilmemiş. Kumun akması söz konusu değil. Biz dedik ki, 'Onlar yargılanacaklar. Allah'ın izni ile bunu halkımız görecek.' CHP ve MHP ret cephesindeydi. BDP boykot cephesindeydi. Sandığa gitmediler. 26 maddelik Anayasa değişikliği maddesine oy vermediler ve verdirmediler" diye konuştu.

"CEZASI KESİNLEŞİRSE, RÜTBESİ DÜŞÜRÜLECEK"

Zamanın AK Parti'yi haklı çıkardığını dile getiren Çelik, 96 yaşındaki Kenan Evren'in cezaevine girmesinin kimseye bir şey kazandırmayacağını söyledi. Kenan Evren'in bir gün bile ceza alsa mahkum edildiğini ifade eden Çelik, Kenan Evren'in cezasının kesinleşmesi durumunda 'er' rütbesine indirileceğini ve cenazesinde devlet töreni düzenlenmeyeceğini sözlerine ekledi. Kenan Evren'in cezasının kesinlenmesi durumunda 'er' statüsüne ineceğinin altını çizen Çelik, "Darbe mahkum edilmiştir, darbeci mahkum edilmiştir. Bundan sonra aklından darbe geçirenlerde çok ciddi bir şekilde uyarılmıştır. Bununla ilgili zihin egzersizi yapan insanlar bir kere değil. On kere düşüneceklerdir. O gün 'AK Parti sizi kandırıyor' diyen CHP ve MHP'nin AK Parti'ye bir özür borcu var" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Çelik Kenan Evren Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500

Yorumlar (9)

sonmez:

insalah senin gibi camurcu birisi olurde tek devlet toren yapsin

9
5
yanıtYanıtla
ANKA:

LAF EBESİ BAŞKA Bİ ŞEY DEĞİL...FETHULLAH HOCANIZA METHİYELER DÜZÜYORDUNUZ....ÖZLEMİNDEN PIRANGALAR ESKİTİYORDUNUZ..YETER BU HASRETLİK DİYORDUNUZ..TÜRKÇE OLİMPİYATLAR YAPIYORDUNUZ...ŞİMDİ KIRMIZI BÜLTENLE ARATTIRIYORSUNUZ

11
2
yanıtYanıtla
ÖLSENİZ ARDINIZDAN KİMSE ÜZÜLMEZ:

çelik başımızdan defol git..valla senin için tören düzenlenmesin ne yaptın ki ülke için..askere olan kininiz başbakanla beraber kini devam etmeniz..sen yediğin çukkalaın hesabını verde Evren paşaya öyle laf et, Evren paşa kim siz kim....sen yeter ki öl biz sana tören düzenlemeyiz sözzz

9
3
yanıtYanıtla
SEYTAN:

BU ADAM TC DUSMANI OLARAK ULKE ICIN TALIHSIZLIKTIR,CELIK DARBEDEN ONCE SEN GELIP ULKEYI KAN GOLUNDEN KURTARSAYDINIZ.HUKUMETIN YAPAMADIGINI ASKER YAPAR BU DOGANIN KANUNUDUR

4
1
yanıtYanıtla
...:

BİLGİÇ BİLGİÇ AHKAM KESENLER VAR! O DÖNEMİ YAŞAMIŞMIŞ DA HEBELE HÜBELE! BOŞ YAŞAMIŞSIN, GEÇ! DARBEDEN ÖNCE HÜKÜMET ÖRFİ İDARE İLAN ETTİ, TÜM GÜVENLİK ASAYİŞ YETKİLERİ ASKERE DEVREDİLDİ, HER ADIMBAŞI İLAHLI ASKERLER DEVRİYEDEYDİ! BİR DE AHMAKÇA ''HÜKÜMET KARIŞIKLIĞI ÇÖZEMEZSE ASKER ÇZER'' DİYEN KIT BEYİNLER VAR HALA! ULAN ASAYİŞ YETKİSİ ZAEN ASKERDEYDİ AMA ÇATIŞMALARI ÖLÜMLERİ EGELLEMEDİ, DARBE İLAN EDER ETMEZ OLAYLAR ANINDA BIÇAK GİBİ KESİLDİ! O KAFALARNIZDAKİNİBEYİN DİYE TAŞIYORSUNUZ BİR DE!

2
1
yanıtYanıtla
VASILIDIS TURK:

CELIK CUMHURIYETIN DUSMANI VE TURKIENIN YUZ KARASIDIR

2
0
yanıtYanıtla
aga:

sadece gülünür.:):)

0
2
yanıtYanıtla
azapay:

adamölmül devlet töreninden bahsediyorlar devlet töreni yapılınca cenete gidileceğinimi sannediyor bu adam beyle herkesölünce maam mevkiigidiyor konuştuğu söze bak mebi gelmiş geçmişen kötü bakanı haa baanlıklarda senin ne ahşakmuhasebeniyap eskişeh,röğretmeevini kimseunutmadı

1
0
yanıtYanıtla
Evrenselci Bayram:

Hüseyin Çelik ve Kenen Evren karşıtlığı arkasında kapitalizm ve cumhuriyet savaşı bulunmaktadır. ''Bakanlıklar'' kapitalist hırsızlık sürecinin hileli kuruluşlarıdır. Cumhuriyetin uzman kurumlarını ablukaya alıp, bastırma görevindedirler. İşte bu bakan bu sistemin azılı savunucusudur. Kenan Evren ise cumhuriyet kurumunun neferidir. Halkını yaşatmak ve hırsızları defetmek için her şeyi göze almış bir neferdir. Elbette Hüseyin Çelik Kenan Evren''i yedi kat yerin dibine gömmeye çalışacaktır.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title