Haberler

İskenderun'da Çelik İşçisi Grevde

Güncelleme:

İskenderun'da İSDEMİR ile Çelik İş Sendikası arasında 7 aydır sürdürülen Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma çıkmaması üzerine, fabrikada 4 bin işçi greve gitti.

Hatay'ın İskenderun ilçesindeki İskenderun Demir Çelik Fabrikası (İSDEMİR) ile Çelik İş Sendikası arasında 7 aydır sürdürülen Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma çıkmaması üzerine, bugün fabrikada 4 bin işçi greve gitti.

Ocak ayından bugüne süren toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine, Hak-İş'e bağlı Çelik-İş Sendikası tesislerde grev başlattı. Grev kararı kapsamında İSDEMİR İsmail Akçakmak kapısı önünde toplanan işçilere ve ailelerine, İskenderun, Payas, Karayılan, Sarıseki, Denizciler, Belen belediye başkanları ile birlikte AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Uğur Feriz de katılarak destek verdi.

Eski adı Doğuş yeni adı İsmail Akçakmak kapısı olan bölgede toplanan kalabalığa hitap eden Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, sendika olarak verdikleri mücadelenin 7 aydan bu yana sürdüğünü, fakat tüm iyi niyetlerine rağmen İSDEMİR yönetiminin uzlaşma noktasından uzak hareket ettiğini savundu. Her şeyin para olmadığını ifade eden Gül, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İSDEMİR işçisi olarak akşam acaba yarın işten atılır mıyım endişesi taşıyoruz. Eğer İSDEMİR işçisi bu fabrikaya gelirken onuru ile dimdik çalışıp alın terini kazandıktan sonra iş güvencesi ile çıkma garantisi verilmediği sürece bu toplu sözleşme imzalanmayacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından fabrika sahası içerisinde yürüyüş yapan işçiler, sloganlar attı. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

İskenderun İsdemir Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title