Haberler

Çelik-İş Genel Başkanı Gül: 3 Bin 500 Tofaş İşçisi Sendikamıza Geçti, Salt Çoğunluğu Aştık

Bursa'da düzenlenen "Tofaş işçilerinin kardeşlik, birlik ve kararlılık toplantısında konuşan Hak- İş Genel Başkan Yardımcısı ve Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül, Tofaş fabrikasında 3 bin 500 civarında işçinin sendikalarına geçtiğini ve salt çoğunluğu aştıklarını söyledi.

Bursa'da düzenlenen "Tofaş işçilerinin kardeşlik, birlik ve kararlılık toplantısında konuşan Hak- İş Genel Başkan Yardımcısı ve Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül, Tofaş fabrikasında 3 bin 500 civarında işçinin sendikalarına geçtiğini ve salt çoğunluğu aştıklarını söyledi. Bursa'da üretim yapan Türkiye'nin otomotiv devleri Oyak Renault ve Tofaş fabrikalarında çalışan işçilerin ücret artışı isteğiyle geçtiğimiz ay başlattıkları ve üretimin durmasına neden olan eylemler, işçilerin bağlı oldukları Türk Metal-İş Sendikasından istifası ve fabrika yönetiminin maaşlarda iyileştirme sözü vermesinin ardından sona ermişti. Eylemlerin sona ermesinin ardından Tofaş çalışanları Çelik-İş sendikasına üye oldu. Sendikaya üye olan işçileri tarafından "Tofaş işçilerinin kardeşlik, birlik ve kararlılık toplantıya Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül, katıldı. Tofaş işçisinin davetini Çelik- İş Sendikasının organları büyük bir heyecanla kabul ettiğini ve Tofaş işçileriyle buluştuklarını kaydeden Gül, "Tofaş işçisini mahcup etmeyeceğiz dedi.

Çelik- İş Sendikası ve Hak-İş Konfederasyonu'nun demokrat bir kuruluş olduğunu ifade eden Gül, şöyle devam et"Temsilcileriyle, yöneticileriyle tamamen demokrasinin tüm organlarında toplu sözleşmelerde söz ve karar sahibi işçidir. Burada da Tofaş işçisi olacaktır. Bunun sözünü veriyorum. Türk işçi hareketi Tofaş işçisiyle, Renault işçisiyle Türkiye'de büyük bir işçi hareketinin önünü açmıştır. Bunun için kendilerine teşekkür ederim, önlerinde saygıyla eğiliyorum. Biz bu hareketi Türkiye yönünde dalgalandıracağız. Salt çoğunluğu aşmış durumdayız. 3 bin 500 civarında işçi bize geçti ve bu yüzde 50 demektir. Artık Çelik- İş Sendikası fiilen Tofaş'ta yetkili sendikadır. Bu fiili bir durumdur, bu durumu tüm arkadaşlarımızla değerlendireceğiz. Biz tabanın söz ve karar verdiği bir sendikayız. Sendikamız asla Tofaş işçisinin kararı olmadan hiçbir hareketin içerisinde olmayacak. Onun için söz ve karar Tofaş işçisinindir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cengiz Gül Tofaş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title