Haberler

Çelik İhracatçıları Kolombiya Heyetini Türkiye'de Ağırladı

Çelik İhracatçıları Birliği, Kolombiya ile yeni iş birlikleri kurmak, Türk çelik ürünlerinin kalitesini ve üretim tesislerini göstermek amacıyla Kolombiyalı alıcıları ve gazetecileri Türkiye'de ağırladı.

Çelik İhracatçıları Birliği, Kolombiya ile yeni iş birlikleri kurmak, Türk çelik ürünlerinin kalitesini ve üretim tesislerini göstermek amacıyla Kolombiyalı alıcıları ve gazetecileri Türkiye'de ağırladı.

Birlikten yapılan açıklamaya göre, Çelik İhracatçıları Birliği, Kolombiya pazarını kaybetmemek için önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Kolombiya ile yeni iş birlikleri kurmak, Türk çelik ürünlerinin kalitesini ve üretim tesislerini göstermek amacıyla hayata geçirdiği alım heyeti programında, sektör temsilcilerini Kolombiyalı ithalatçılarla buluşturdu. Heyette, Kolombiyalı ithalatçı firmaların yanı sıra Kolombiya'nın en yüksek tirajlı El Espectador, Portafolio, La Republica ve Dinero gazetelerinden temsilciler yer aldı.

Türk çelik ürünleri ve sektör hakkında bilgilerin paylaşıldığı heyet programında iki ülke temsilcileri arasından karşılıklı görüşmeler gerçekleştirdi. Kolombiya heyeti görüşmelerin ardından İzmir Demir Çelik, Kocaer Demir Çelik, Özkan Demir Çelik fabrikalarını ve İskenderun'da bulunan Yolbulan Metal, İskenderun Demir Çelik, Yazıcı Demir Çelik fabrikalarını ziyaret etti.

Birlik açıklamasına göre Kolombiya, Türk çelik sektörünün önemli ihracat pazarlarından birini oluşturuyor. Ancak geçen ağustos ayında Kolombiyalı üreticilerin talebiyle, Türkiye'den ihraç edilen inşaat demiri ve profil ürünleri için başlatılan koruma önlemi soruşturmaları sürüyor. Türk çelik sektörünün bu soruşturmalar sürerken yaşadığı kayıplar da devam ediyor.

Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci, düzenledikleri organizasyona ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"Kolombiyalı firmalarla sektör temsilcilerimiz çok verimli görüşmeler gerçekleştirdi. Ayrıca heyete katılan basın mensupları gazetelerinde ülkemiz çelik sanayisi hakkında olumlu yazılar paylaştı. Bu durum bizi çok mutlu etti. İhracat pazarlarımızı korumak ve geliştirmek bizim için hayati önem taşıyor, bu doğrultuda alım heyetlerinin önemine de inanıyoruz. Ayrıca Kolombiya'da yaşadığımız koruma önlemi soruşturmalarındaki haklılığımızı kanıtlamak adına çeşitli lobi faaliyetleri yürütüyoruz. Kolombiyalı gazetecilerin Türk çelik sanayisi ile ilgili kaleme aldıkları olumlu yazılar haklılığımızı kanıtlamamızda bize önemli oranda destek oldu. Bu çalışmalar sonunda Kolombiya'nın Türk çelik ürünlerine karşı başlattığı korunma önlemi soruşturmalarının lehimize sonuçlanacağına inanıyoruz."

Son 6 yılda davaya konu inşaat demiri ve profil ürünleri ihracat pazarlarını 128'den 163'e yükselttiklerini ve 101 ülkede söz konusu ürünlerin ihracatını artırdıklarını belirten Ekinci, şöyle devam etti:

"İhracat yapan ülkelerin ürünlerini dampingli veya devlet teşvikli olarak ihracat etmelerine kesinlikle karşıyız. Aynı zamanda korumacı önlemlerin adil olmayan bir biçimde ve serbest ticaret kurallarına karşı kullanılmasını da tasvip etmiyoruz. Kolombiyalı üreticiler, karlılıklarını arttırmak için Türk çelik ürünlerinin ülkeye girişini engellenmek istiyor. Bu çaba uzun vadede hem kendilerine hem de tüketicilerle birlikte ülke menfaatine zarar verecek. Firmaların bu gibi yöntemleri kullanmak yerine hükümetlerinden yeni yatırımlar için teşvik ve maddi yardım talep etmeleri daha faydalı. Türk çelik sektörü olarak Kolombiyalı sanayicilerle her zaman iş birliğine açığız." - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Demir Çelik Kolombiya Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title