Haberler

Çekül Vakfı ve Doğa Dostları Baharı Karşıladı

ÇEKÜL Vakfı, "yaşanabilir bir dünya"ya katkıda bulunmak için 1992'de 22 bin İstanbullunun desteğiyle Kavacık'ta oluşturduğu 92 Ormanı'nda, doğa dostlarıyla birlikte baharı karşıladı.

ÇEKÜL Vakfı, "yaşanabilir bir dünya"ya katkıda bulunmak için 1992'de 22 bin İstanbullunun desteğiyle Kavacık'ta oluşturduğu 92 Ormanı'nda, doğa dostlarıyla birlikte baharı karşıladı.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, etkinlikte katılımcılar, geçen yıl kasım ayında dikilen 2 bin yeni fidanın bakımlarının yapılmasına destek oldu.

Doğa dostları, ÇEKÜL Vakfının kurduğu benimizimbenimimzam.org sitesinde bir araya getirilen kampanyaların desteklenmesi için sosyal medya ve basın aracılığıyla çağrıda bulunurken, 9290'a kısa mesaj göndererek vakfın ağaçlandırma ve eğitim çalışmalarına destek verdi.

Vakıf gönüllüsü İstanbullular, Mart 1992'de, betonlaşmayı önlemek ve kent içinde nefes alacak alanlar yaratmak amacıyla, Beykoz Kavacık'taki bir alanı ormana dönüştürmek için bir araya gelirken, Orman ve Su işleri Bakanlığı Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Genel Müdürlüğü, Marmara Bölge Müdürlüğü ve Alemdağ Orman İşletmesi ile teknik iş birliği yapıldı.

İstanbullular 30 gün boyunca her gün otobüslerle alana taşındı, 217 hektar alana 100 bin 250 adet akağaç, çınar, ceviz, akasya, fıstıkçamı, erguvan, kestane, meşe ve ıhlamur fidanı dikildi. ÇEKÜL Vakfı gönüllülerinin İstanbul Kavacık'ta oluşturduğu 92 Ormanı'ndaki fidanların boyları 5 metreye ulaştı. Dikilen farklı ağaç türleri sayesinde 92 Ormanı'nda yüzlerce canlı türü bir arada yaşıyor.

Vakfın Türkiye'nin dört bir yanında yürüttüğü ağaçlandırma çalışmalarına bugüne kadar 900 bin doğasever destek verirken, dikilen fidanların sayısı 4 milyona ulaştı.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title