Haberler

Çek Cumhuriyeti, Kürtlere Silah Gönderiyor

Güncelleme:

Saddam rejimine karşı savaşta Kürtlere silah yardımında bulunan Çek Cumhuriyeti, şimdi de IŞİD'le mücadele eden Peşmerge Güçleri'ne 6 bin 500 silah verecek.

Çek medyasında yer alan haberlerde, bakanlar kurulunun bugünkü toplantısında Peşmerge Güçleri'ne silah gönderilmesi konusunun detaylı bir şekilde masaya yatırılacağı belirtildi.

ÖNERİ SAVUNMA BAKANINDAN GELMİŞTİ

Bu kapsamda Peşmerge Güçleri'ne 6 bin 500 silahın yanısıra milyonlarca mermi verileceği ifade ediliyor. Peşmerge Güçleri'ne askeri destek konusu, 20 Ocak Çarşamba günü Çek Savunma Bakanı Martin Stupnitsky tarafından hükümete sunulmuştu. Çek Cumhuriyeti daha önce de silah desteğinde bulunmuştu.

SADDAM'LA SAVAŞTA DA SİLAH VERMİŞLERDİ

Çek Cumhuriyeti, IŞİD'le savaşta Peşmerge Güçleri'ne doğrudan silah veren ilk ülke. Devrik diktatör Saddam Hüseyin rejimine karşı savaşta da Çekler, Kürtler'e mavzer (Brno) silahı vermişti.

BARZANİ'Yİ RESMİ TÖRENLE KARŞILAMIŞLARDI

Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, Avrupa tarihinde ilk defa Çek Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde bir başkan olarak resmi törenle karşılanmıştı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Çek Cumhuriyeti Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (298)

kürtler birleşin:

Kürtler eğitiminize devam edin her yerde belli etmeyin kendinizi zamanı geldiğinde biz aydınlar olarak kürdistanımıza yardım edeceğiz!

41
71
yanıtYanıtla
erhan:

al işte kendini aydın sanan bölücü bir sahtekar...kürtler bunlar gibilerin oyununa gelmeyecek

yanıt9
yanıt3
zaza lice:

bu türkler lanetli bir ırk ha ermeni yahudş ha türk fark yok

36
74
yanıtYanıtla
zaza21:

ermenileri katma kardeşim.

yanıt22
yanıt12
Mustafa:

Türk kadar merhametli bir toplum var mı? Süper olarak bilinen devletler, 200-300 mülteci için kapılarını kapatırken, 2 milyon mülteciye bakıyoruz. Irkçılık altında bölücülük yapanlara destek verenler bunun farkında mı?

yanıt21
yanıt22
hakan:

Zazaya bakin halbuyse ermeni

yanıt0
yanıt3
KÜRT:

TÜRKİYEDE 50 MİLYON KÜRT VAR

55
47
yanıtYanıtla
ooohhaa:

Yok 100 milyon. XD say saymayi biliyormusun Bari ????

yanıt9
yanıt10
Sakir:

Adam olun hepiniz

yanıt2
yanıt4
KIZLAAARR MÜJDEEEEE ...................:

EDİNİLEN BİLGİYE GÖRE İSKOÇYA''''''''DA 9000 ADET ETEK GÖNDERİYORMUŞ 6000 PYD İÇİN GERİSİDE PKK ''''''''YA. . . . HADİ YİNE İYİSİNİZ ETEKLİLER. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

52
45
yanıtYanıtla
Tüm 298 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title