Haberler

Çedaş'tan Elektrik Arızalarına Online Takip

Çamlıbel Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (ÇEDAŞ), Sivas, Yozgat ve Tokat'taki elektrik arızalarına, geliştirdiği takip sistemi ile anında müdahale ediyorÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa, kurumun çalışmaları hakkında bilgi verdiği toplantıda, Sivas, Tokat ve Yozgat'ta 52 bin 789 kilometrelik alanda 800 bin civarında müşteriye bin 700 personelle hizmet verdiklerini belirtti.

Çamlıbel Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (ÇEDAŞ), Sivas, Yozgat ve Tokat'taki elektrik arızalarına, geliştirdiği takip sistemi ile anında müdahale ediyor

ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa, kurumun çalışmaları hakkında bilgi verdiği toplantıda, Sivas, Tokat ve Yozgat'ta 52 bin 789 kilometrelik alanda 800 bin civarında müşteriye bin 700 personelle hizmet verdiklerini belirtti.

ÇEDAŞ'ın geliştirdiği SCADA DMS/OMS (uzaktan kontrol ve kumanda) projesi sayesinde elektrik kesintisinden etkilenecek müşteri sayısını en aza indirmeyi hedeflediğini dile getiren Akboğa, "Ring şebeke bulunan bölgelerde saha personelinin arızaya müdahale etmesinden önce kesintilerin önüne geçilmektedir." dedi.

Sivas, Tokat ve Yozgat illerinde elektrik şebekelerine ilişkin durumu uzaktan izleyebildiklerini ve gerektiğinde sisteme uzaktan müdahale edebildiklerini ifade eden Akboğa, Sivas'taki ÇEDAŞ Genel Müdürlüğü binasına kurdukları SCADA Merkezinin 7 gün 24 saat esasına dayalı olarak çalıştığını ve burada bulunan görevli personelin sistem üzerinden online almış oldukları verileri saha elemanlarına aktararak şebekenin yük durumuna göre arızaların önüne geçtiklerini vurguladı.

Arıza sayısı yüzde 63 azaldı

Bakım, onarım, tesis ve teknolojik yatırım çalışmaları sonucunda kesinti sayısının yüzde 63 oranında azaldığına dikkati çeken Akboğa, şunları kaydetti:

"Sivas'ta 2010 yılında kesinti sayısı 13 bin 242 iken 2015 yılında 6 bin 146'ya, Tokat'ta 24 bin 443'ten 6 bin 50'ye ve Yozgat'ta 11 bin 461'den 6 bin 157'ye düşmüştür. Trafolarda yapılan koruyucu bakım ve önlemler ile trafo yanma sayıları büyük ölçüde azalmıştır. Kaliteli ve sürekli enerji verilmesiyle ilgili müşteri şikayetlerinde azalma olmuştur.

ÇEDAŞ özelleştiği 2010 yılından 2015 yılı sonuna kadar 400 milyon lirayı geçen tesis yatırımlarını kullanıma hazır hale getirmiştir. ÇEDAŞ yapmış olduğu saha, tesis ve teknolojik yatırımlarla tedarik sürekliliğini artırmıştır. Yapılan bu bakım, onarım, tesis ve teknolojik yatırımlar ile günleri aşan hatta haftalar süren elektrik kesintileri ve arızaları artık saatler içerisinde gidererek daha kaliteli enerji vermeye başlamıştır."

ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa, 5 yıl içerisinde 500 milyon liralık yatırım yapmayı planladıklarını ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Yozgat Tokat Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title