Haberler

Çeçen Fahri Konsolosu ve İşadamına Suikastında 8 Gözaltı

Ankara'da geçen yıl mayısta iş yerinde uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren Çeçen iş adamı Medet Önlü'nün katil zanlısı Murat A., ve 24 yaşındaki Ömer .P. Sakarya'da Ümit Aydeniz adına düzenlenliş sahte kimlikle yakalandı.

Ankara'da geçen yıl mayısta iş yerinde uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren Çeçen iş adamı Medet Önlü'nün katil zanlısı Murat A., ve 24 yaşındaki Ömer .P. Sakarya'da Ümit Aydeniz adına düzenlenliş sahte kimlikle yakalandı. Polis M.A.ya yardım ettiği iddiasıyla 8 kişiyi gözetim altına alırken, şüpheliler Ankara Emniyet Müdürlüğünden gelen ekibe teslim edildi.

Çeçen işadamına yönelik saldırıyla ilgili olarak Sakarya Emniyet Müdürlüğünden yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada 22 Mayıs 2013 günü Çeçenistan İçkerya Cumhuriyeti Türkiye Fahri Konsolosu Medet Önlü(54)'ÜN Ankara ili Çankaya İlçesi Çetin Emeç Bulvarında bulunan ofisinde boynundan üç el ateş edilmek suretiyle öldürülmesiyle ilgili 8 ay süren çalışma sonrasında cinayeti Murat A (47) ile Ömer. P (24) ile birlikte gerçekleştirdiği, cinayet sonrası kaçmayı başaran şüphelilerin sık sık yer değiştirdiği en son olarak Sakarya'ya geldiğinin tespit edildiğini açıkladı.

SAKARYA'DA DESTEK ALDILAR

Açıklamada cinayet sonrasında şüphelilerin Sakarya iline gelerek burada İ.Ş. (41), H.Ş.(23), Ö.Ş. ( 52 )ve C.Ç.(53)'ın yardımı ile saklanmaya devam ettikleri, bu şahısların şüphelilere yardım ve yataklık ettikleri, firari katillerin Sakarya'da bir çok ilçede ve bir çok adreste bu şahıslar yardımı ile yakalanmamak amacıyla her türlü desteği aldıkları, silahlı olduğu ve yakalanmamak için çatışmaya girebilecekleri belirtildi..

GİŞELERDE GÖZALTI

Açıklamada Çeçen Fahri Konsolusunun katil zanlısı M.A'uwın dün İstanbul ilinden Sakarya iline siyah renkli Kia marka bir araçla geleceği tespit edilince Adapazarı otoban gişelerinde alınan önlem ile Ümit Aydeniz kimliğini kullanan katil zanlısı M.A ile Ö.Ş. ovalamaca neticesinde yakalandı. Cinayet şüphelisi,Murat .A.'nın üst aramasında üzerinden Ümit Aydeniz isimli sahte kimlik ve Pietro Baretta marka silah, bu silaha ait bir adet şarför ve şarjöre basılı halde 7 adet 9, 19 MKE yapılı fişek ele geçirildi

İki cinayet şüphelisinin yakalanmasından sonra yardım ve yataklık ettikleri iddiasıyla Akyazı Sapanca Kocaali ve Karapürçek ilçelerinde yapılan aramalarda M.U.,- Ö.Ş.- İ.Ş.- H. Ş.- C.Ç.- M. K. adlı kişi daha gözaltına alındı.

Yakalanan şüpheli şahısların tespiti yapılan ikamet, işyeri ve araçları ile üzerlerinde yapılan aramalarda; 2 adet tabanca,2 adet sinyal kesici (Jammer), bu cihazlara ait 8 adet anten ve 2 adet güç adaptörü,1 adet elektroşok cihazı,1 adet pompalı tüfek, 1 adet av tüfeği, 3 adet şarjör, 1 adet Biber gazı spreyi,52 adet 9 mm çaplı fişek,41 adet av fişeği1 adet Laptop,7 adet içerisinde evrakların bulunduğu Klasör,4 adet cep telefonu, 3 adet sim kart,6 adet el yazısı ile yazılan defter,9 adet fotoğraf, 6 sayfa pasaport fotokopisi,1 adet av tüfeği kütüklüğü, 1 adet Micro SD kart, 1 adet flash bellek,Çok sayıda suç unsuru içeren yabancı dilde Rusça Kril Alfabesinde yazılmış evrak ele geçirildi.

Gözaltına alınan 8 kişi sağlık kontrolundan sonra Ankara Emniyet Müdürlüğünden Sakarya'ya gelen ekibe teslim edilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çeçenistan Türkiye Sakarya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title