Haberler

Cebeli Reis Dağı'nda Zorlu Oryantiring

Antalya’nın Alanya ilçesinde düzenlenen "Oryantiring Günleri ve 3. Kademe Mustafa Karataş Yarışması"nın ikinci gününde Cebeli Reis Dağı parkurundaki orta mesafe yarışları zor doğa koşullarında gerçekleştirildi.

Antalya'nın Alanya ilçesinde düzenlenen "Oryantiring Günleri ve 3. Kademe Mustafa Karataş Yarışması"nın ikinci gününde Cebeli Reis Dağı parkurundaki orta mesafe yarışları zor doğa koşullarında gerçekleştirildi.

Türkiye Oryantiring Federasyonu'nun Alanya'da düzenlediği "Oryantiring Günleri ve 3. Kademe Mustafa Karataş Yarışması", Mahmutlar Mahallesi'ndeki Cebeli Reis Dağı'nda orta mesafe yarışlarıyla devam etti. Yerli ve yabancı 580 sporcunun katıldığı yarışta sporcular zorlu parkurda ellerindeki haritalarla yön bulmaya çalıştı. Sporcular, engebeli ve ormanlık alana yerleştirilen çipli noktaları bularak bitişe ulaştı.

Alanya Belediyesi Spor Müdürü Levent Uğur, Alanya'da ilk kez yapılan organizasyonun ikinci gününde yapılan yarışların başarılı şekilde geçtiğini söyledi. Uluslararası düzeydeki yarışın yamaç paraşütü pistinin de bulunduğu Cebeli Reis Dağı'nda yapılmasının bölgenin tanıtımı için olumlu olduğunu belirten Uğur, "Gayet zevkli ve doğayla iç içe olan bu spor, koşarak hedef ve yön bulmaya çalışılarak yapılıyor. Organizasyon yarın Gedevet Yaylası'nda, pazar günü ise ilçe merkezde yapılacak yarışlarla devam edecek" dedi.

Türkiye Oryantiring Federasyonu Asbaşkanı Koray Dever ise etkinliğin ikinci gününde yarışların zorlu bir etapta yapıldığını kaydetti. Yarışa katılan 580 sporcunun yarıdan fazlasının yabancı sporculardan oluştuğunu dile getiren Dever, "Herkes organizasyondan çok memnun. Biz daha çok zorlanacaklarını ve sıkıntı çekeceklerini düşünmüştük ama bu zor parkur sporcularımızı mutlu etti" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Mahmutlar Türkiye Karataş Antalya Spor Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title