Haberler

CDP Türkiye 2014 İklim Değişikliği Raporu Açıklanıyor

Güncelleme:

Bu yıl ilk defa "CDP İklim Performans Liderlik Endeksi" (CPLI) ve "CDP İklim Saydamlık Liderlik Endeksi" (CDLI) de açıklanacak.


Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu tarafından Akbank'ın ana sponsorluğu ve EY Türkiye'nin rapor sponsorluğunda yürütülen CDP (Carbon Disclosure Project - Karbon Saydamlık Projesi) Türkiye'nin 2014 yılı raporu, 3 Kasım 2014, Pazartesi günü, Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi the Seed'de yapılacak etkinlik ile kamuoyuna duyurulacak.

Ödül töreni TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Erkut Yücaoğlu'nun katılımıyla gerçekleşecek.

Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu tarafından, Akbank'ın ana sponsorluğu ve EY Türkiye'nin rapor sponsorluğunda 2010 yılından bu yana yürütülen CDP (Karbon Saydamlık Projesi) Türkiye'nin 2014 raporu, 3 Kasım 2014, Pazartesi günü Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi the Seed salonunda düzenlenecek etkinlik ile kamuoyu ile paylaşılacak. Etkinlikte CDP Türkiye İklim Liderleri ödülleri sahiplerini bulacak.

Bu yıl ilk defa CDP'ye yanıt veren tüm şirketlerin saydamlık ve performans derecelerinin tümüyle kamuoyuyla paylaşılacağı etkinlikte, Türkiye "CDP İklim Saydamlık Liderlik Endeksi" (CDLI) açıklanacak ve endekse giren şirketlere ödülleri verilecek.

İklim değişikliği ile mücadele konusunda üstün performans göstererek küresel "CDP İklim Performans Liderlik Endeksi" (CPLI) içinde yer alan 187 şirket CDP tarafından 15 Ekim 2014 tarihinde açıklanmıştı. TOFAŞ Otomotiv, bu listede yer alan ilk Türk şirketi oldu.

Toplantının açılış konuşmasını Akbank Kıdemli Başkan Yardımcısı Cenk Göksan yapacak. CDP Başkan Yardımcısı Sue Howells'ın konuşmasının ardından Avrupa Komisyonu İklim Hareketi Genel Müdürü Jos Delbeke'nin etkinlik için hazırladığı özel video mesajı yayınlanacak. Etkinlikte ayrıca Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu ve CDP Türkiye Direktörü Melsa Ararat CDP Türkiye 2014 İklim Değişikliği Raporu sonuçlarını açıklayacak. Rapor sonuçlarının açıklanmasının ardından Dr. Artunç Kocabalkan'ın moderatörlüğünde Tofaş Otomotiv CEO'su Kamil Başaran, Garanti Bankası Proje ve Satınalım Finansmanı, Sürdürülebilirlikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ebru Dildar Edin ve CDP Başkan Yardımcısı Sue Howells'ın katılımı ile bir panel gerçekleştirilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sabancı Üniversitesi Türkiye Akbank Tofaş Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title