Haberler

CBÜ'lü Öğrencilere ve Selendi'ye Müjde

Güncelleme:

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi'yi makamında konuk etti.

Üniversitenin sorunlarının da konuşulduğu ziyarette Başkan Ergün Celal Bayar Üniversitesi'ni ve öğrencileri yakından ilgilendiren önemli müjdeler verdi. Öğrencilerin şehir merkezine taşınması noktasında iki adet otobüsün Şubat ayı sonunda hizmete gireceğini belirten Başkan Ergün, üniversite yolunda kazalara neden olan köprünün de yenileme ihalesinin yapıldığını ve çalışmaların başlayacağını söyledi. CBÜ'ye bağlı bir yüksekokulun Selendi'ye kazandırılması konusunu da gündeme getiren Başkan Ergün, üniversite binasını da yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e iade-i ziyarette bulundu. Ziyarette Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Genel Sekreter Yardımcıları Fuat Uzun, Aytaç Yalçınkaya ile birlikte Başkan Danışmanı Mimar Azim Açıkdil'de yer aldı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ziyarette üniversite öğrencilerini yakından ilgilendiren ulaşım konusuna değinirken, üniversite yolunda yenilenecek köprü ve Selendi'nin merakla beklediği yüksekokul konusunda müjdeler verdi. Ziyarette ilk olarak söz alan CBÜ Rektörü Çelebi, göreve geldikten sonra Başkan Ergün'ün kendisini ilk ziyaret edenler arasında yer aldığını belirterek, "Ziyaretinizde atanmamızdan duyduğunuz memnuniyeti ifade ettiniz. Bizler Manisa'nın evlatları olarak önemli görevlerde bulunuyoruz. Bizde sizin bu görevde olmanızdan dolayı çok mutluyuz. Bu şehrin üniversitesine, üniversitenize sahip çıkacağınızı ilk ziyaretinizde açıkça ifade ettiniz. Buda üniversitem adına beni fazlasıyla memnun etti. İnşallah bu üniversiteye hep birlikte sahip çıkacağız. Üniversitemizin ciddi sorunları var. Sıkıntıların bizle ilgili olan kısmını çözmek adına gece gündüz çalışacağız. Sizlerde Manisa'nın sorunlarını çöze noktasında gece gündüz çalışıyorsunuz. Tabi ki üniversite şehirde her bakımdan lokomotif görevi görmeli. Fakat bu sadece üniversitenin kendi çabasıyla olmuyor. Şehirde üniversitesine sahip çıkmalı" dedi.

Öğrenciler ve Öğretim Üyeleri Bilinçlendi

Günümüzde öğrencilerin ve öğretim üyelerinin artık bilinçlendiğini ifade eden CBÜ Rektörü Prof. Dr. Çelebi, "Öğrencilerimiz ve öğretim üyelerimiz sadece üniversite tercih etmiyorlar aynı zamanda şehri de tercih ediyorlar. Üniversitenin yapısına, barınma koşulları, ulaşım ve şehrin kendilerine sunduğu imkânlara bakıyorlar. Bu nedenle üniversite ile şehri ayırmak mümkün değil. Bu üniversite bu şehir için var. İnanıyorum ki hem merkezi yönetim, hem de yerel yöneticilerimiz, merkezde ilçe belediye başkanlarımız üniversitelerine sahip çıkacaklardır. Üniversiteden gelen talepleri öncelikle değerlendireceklerdir" diye konuştu.

Bu Şehir Gereksiz Tartışmalardan Kan Kaybetti

Manisa için üniversite için hep birlikte hareket etme durumunda olduklarının altını çizen CBÜ Rektörü Çelebi, "Bu şehrin buna ihtiyacı var. Bunu bir Manisalı olarak ifade ediyorum. Bu şehir gereksiz tartışmalardan, ayrılıklardan çok kan kaybetti. Halbuki birlikten kuvvet doğar. Bizi bir araya getirecek Manisa sevdamızdır. Manisa söz konusu olduğunda, geresi teferruattır. Ben böyle değerlendiriyorum. İnşallah bunu hep birlikte başaracağız" şeklinde konuştu.

Kurumlar Arası İşbirliğine Önem Veriyoruz

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'de CBÜ Rektörü Çelebi'nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Göreve geldiğimiz günden bu yana kurumlar arası işbirliğine önem veriyoruz. Bu çizgimizi bozmamaya özen gösterdik. Bundan sonra da bu böyle devam edecektir. Üniversitemizin sorunları noktasında da her zaman üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Sizlerin taleplerini imkânlarımız doğrultusunda karşılamaya hazırız. Bu makamlar çözüm makamları, sorun çözme makamlarıdır" şeklinde konuştu.

Öğrencileri Rahatlatacak Ulaşım Hamlesi

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Celal Bayar Üniversitesi ve öğrencileri yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Öncelikle üniversite yolunda kazaların meydana geldiği köprünün yenileneceğini ifade eden Başkan Ergün, "Bununla ilgili sizin bizlere talebi olmuştu. Bu köprünün yapım ihalesini yaptık ve müteahhite yer teslimini yaptık. Bir hafta içerisinde yapımına başlanacak. Ulaşım noktasında da önemli bir adım atıyoruz. Öğrencilerimizin kent merkezi taşınması noktasında iki adet otobüs aldık. Şehir içerisinde ana arterlerden geçecek bu iki otobüsümüz, üniversiteye ulaşımı sağlayacak. Bu araçların, 10 Şubat'ta yapılacak olan belediye meclisinde MANULAŞ'a devrini yapacağız. Bu iki aracımız Şubat ayının sonunda hizmete girecekler" dedi.

Muradiye ve Üniversite Hattında Kent Kart Dönemi Geliyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Yağcılar ve Muradiye'ye ulaşım konusunda hizmet veren 90 minibüsle ilgili de çalışma içerisinde olduklarını ifade ederek, "Minibüs sahipleri arkadaşlarımızla gerekli görüşmeler yapılıyor. Şehir merkezinde gerçekleştirdiğimiz ulaşımda dönüşümü, bu araçlarımızda da yapacağız. Havuz sistemine geçecek bu araçlarımız kent kart ile hizmet verecek, ayrıca araçlar şehir içi taşımada olduğu gibi sürekli takip edilerek hizmet standardı yükseltilecek" dedi.

Selendi'ye Yüksekokul Talebi

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, CBÜ Rektörü Prof. Dr Kemal Çelebi'nin ziyaretinde Selendi'ye kazandırmayı düşündükleri yüksekokul projesini de gündeme getirdi. Selendi'de hayırsever bir ailenin üniversite yapılması noktasında arsa bağışında bulunduğunu ifade eden Başkan Ergün, "Bu arsa Selendi'nin girişinde bulunuyor. Gerekli imar düzenlemeleri de yapılacak. Selendi'ye bir yüksekokul kazandıralım düşüncesindeyiz. Sizlerin ve YÖK'ün onayıyla bu yüksekokulun müjdesini verelim istiyoruz. Biz onaylanması halinde üniversite binasının da yapımını üstlenmeye hazırız. Tabi katkıda bulunacakların da desteğini alarak bunu hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bununla ilgili Selendi Belediye Başkanımız Nurullah Savaş ile sizleri önümüzdeki günlerde ziyaret edeceğiz. Ben tekrar ziyaretiniz için teşekkür ediyorum. Sizlere çalışmalarınızda başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cengiz Ergün Selendi Çelebi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title