Haberler

Caz müziğinin başarılı iki yorumcusu Kennedy Jazz'da

Güncelleme:

Boğaziçi Üniversitesi "Kennedy Jazz" konser serisi kapsamında caz müziğinin başarılı iki yorumcusu Ece Göksu ve Julide Özçelik'i ağırlıyor.

Birçok kulüpte, salonda ve uluslararası festivallerde yer alan caz şarkıcısı ve piyanist Ece Göksu 5 Mayıs, caz sanatçısı Julide Özçelik ise 12 Mayıs'ta Kenndy Lodge bahçesinde konser verecek.

Kültür ve sanatın destekçisi olan Boğaziçi Üniversitesi'nin, BU+ etkinlikleri çerçevesinde başlattığı "Kennedy Jazz" konser serisinin yeni konukları Ece Göksu ve Julide Özçelik. Türkiye'nin en önemli caz vokalleri arasında yer alan Göksu ve Özçelik, Güney Kampüs'ün tarihi binalarından, geçmişi 1891 yılına uzanan Kennedy Lodge'un bahçesinde konser verecek. Ece Göksu 5 Mayıs'ta, Jülide Özçelik ise 12 Mayıs'ta cazseverlerle buluşacak.

CAZ VE BLUES GECESİ

Henüz 10 yaşındayken ilk uluslararası Piyano resitalini de New York'ta Steinway Hall'da vereren Ece Göksu 5 Mayıs Perşembe akşamı saat 19:00'da dinleyicileri ile buluşacak. ABD'de 'caz vokal master eğitimi' yaparak Türkiye'de bu dereceye sahip tek caz şarkıcısı unvanının sahibi olan Göksu, konserde caz ve blues parçaları söyleyecek.

Ece Göksu, İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de, İstanbul Uluslararası Caz Festivali ve Afyon Uluslararası Caz Festivali gibi festivallerde yer aldı. Avrupa'da ve B.A.E ve ABD'de konserler verdi. 2011 yılında Yavuz Akyazıcı Project'in albümü 'Turkish Standards Vol.1'da yer alan Göksu yine aynı yıl efsane 'The Duke Ellington Orchestra' ile İstanbul'da konser yaptı. İlk albümü "MASAL" Kasım 2012'de satışa çıktı.

JÜLİDE ÖZÇELİK, CAZ ESERLERİNİ MÜZİKSEVERLER İÇİN SESLENDİRECEK

Kennedy Jazz'ın Mayıs ayında ikinci konuğu ise İstanbul 12 Orkestrası'nda da solist olarak yer alan Jülide Özçelik olacak. Özçelik, 12 Mayıs akşamı saat 19.00'da duru sesiyle dinleyenlerin kalplerini ısıtacak. Türkü formatlarını başarıyla caza da aktaran sanatçı, Boğaziçi Üniversitesi'nde cazseverlere unutulmaz saatler yaşatacak.

Jülide Özçelik müzik eğitimine Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nin Hafif Batı Müziği bölümünde başladı. Türkçe sözlü caz yapma fikriyle birtakım projeler oluşturdu ve performanslar gerçekleştirdi. Cem Tuncer, Erbil Doğan, Kağan Yıldız, Ediz Hafızoğlu ve Genco Arı ile beraber 2008 Ocak ayında İlk albümü olan "Jazz İstanbul Volume 1"i çıkardı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ece Göksu İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title