Haberler

Çay Taşkını Tarla ve Bağları Sular Altında Bıraktı

Manisa'nın Saruhanlı İlçesi'nden geçen Kumçay Çayı'nın debisi, yağmur ve kar sularıyla yükselince taşkın oldu.

Manisa'nın Saruhanlı İlçesi'nden geçen Kumçay Çayı'nın debisi, yağmur ve kar sularıyla yükselince taşkın oldu. Çay çevresindeki üzüm bağları ile tarlalar sular altında kaldı.

Saruhanlı'da dün sabah şiddetli lodosla birlikte etkili olan sağanak yağmurun ardından bu sabah da kısa süreliğine kar yağdı. Saat 09.00'da başlayan kar yağışı, iki saat sonra dindi. Yerdeki kar ise bir süre sonra eridi. Yağmur ve eriyen kar suları, Kumçay Çayı'nın debisini yükseltirken taşkına yol açtı. Çayın çevresindeki bağlar ile ıspanak ve brokoli tarlaları suyla doldu. Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, tarım arazilerinde çiftçilerle birlikte inceleme yaptı.

HASAR TESPİT YAPILACAK

Bağlardaki asmaların yerleştirildiği bazı direklerin yağmur sonrası yıkıldığının da görüldüğünü söyleyen Okur, "Dün başlayan sağanak yağıştan dolayı, Gediz'in bir kolu olan Kumçay'ın taşması sonucunda ilçemizde bazı tarım arazilerinde hasar meydana geldi. Şu andan ekili olan ıspanak ve brokoli tarlaları zarar gördü. Bunun yanında 200-250 dönüme yakın üzüm bağı sular altında kaldı. Bunun zararını ileriki günlerde tespit edeceğiz. Genelde bağlara kış suyu veriliyor ama bağın sürekli su içerisinde kalması da çeşitli hastalıklara yakalanmasına neden olabilir. Şu an çiftçi arkadaşlarımız ile birlikte hasar araştırıyoruz. Daha sonra İlçe Tarım Müdürlüğüne bilgi vererek hasar tespiti yaptıracağız" dedi.

Çiftçi İbrahim Çıman ise Kumçay'ın çevresinde arazisi bulunan üreticilerin mağdur olduğunu söyledi. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Saruhanlı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title