Haberler

Çay Şampiyonası'nda Birincilere Ödül; 100'er Kilo Çay

RİZE'de, Çay ve Yaz Sporları Festivali kapsamında düzenlenen Çay Şampiyonası tamamlandı; birinciler 100'er kilo çay ile ödüllendirildi.

RİZE'de, Çay ve Yaz Sporları Festivali kapsamında düzenlenen Çay Şampiyonası tamamlandı; birinciler 100'er kilo çay ile ödüllendirildi..

Rize Belediyesi tarafından bu yıl 8'incisi düzenlenen Çay ve Yaz Sporları Festivali'nde, Demleme, Tadım ve Eşleşme kategorilerinde Çay Şampiyonası gerçekleştirildi. Rize Ticaret Borsası Salonu'nda düzenlenen yarışmada demleme dalında Aytül Turan, eşleşmede Yasemin Yazıcı ve tadım dalında da Kezine Pune birinci oldu. Yarışmayı kazananlara ödül olarak 100'er kilo kuru çay verildi.

En iyi çay demleme yarışması birincisi Aytül Turan, değişik türlerdeki aromalarla oluşturduğu formülle demlediği yeşil çayın farklı bir tada ve lezzete kavuştuğunu anlattı. Aytül Turan, en iyi çayı demlemek için de suyun haşlanmamasına özen gösterilmesi ve suyun ardından çayın ilave edilerek oturmasının beklenmesi tavsiyesinde bulundu.

- Rize

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rize Belediyesi Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title