Haberler

Çavuşoğlu: YPG Armalı Üniforma Kabul Edilemez

Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD askerlerinin Rakka operasyonunda YPG armalı üniforma giymesine tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD askerlerinin YPG armalı üniforma giymesine, "Müttefikimiz olan bir ülkenin YPG araması kullanması kabul edilemez. Tepkimizi gösterdik. Bunu kabul etmek mümkün değil. Bu çifte standarttır, ikiyüzlülüktür." tepkisini verdi.

ORTAK BASIN TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun verdiği karar doğrultusunda En Az Gelişmiş Ülkeler İstanbul Eylem Planının değerlendirme toplantısı Antalya'nın Belek bölgesinde devam ediyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve BM Genel Sekreter Yardımcısı ve Az Gelişmiş Ülkeler, Denize Kıyısı Olmayan Ülkeler ve Küçük Ada Devletleri Yüksek Temsilcisi (UN-OHRLLS) Gyan Chandra Acharya, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Başkanı Helen Clark ortak bir toplantı düzenledi.

"IŞİD'İN ARMASINI TAKSINLAR"

Çavuşoğlu, bir gazetecinin "Suriye'de ABD askerlerinin omuzlarında PYD ve YPG armalarını taşımaları durumunu nasıl değerlendirdiği" sorusu üzerine, "ABD askerlerinin kendi can güvenlikleri gerekçesiyle Suriye'nin bazı bölgelerinde YPG arması takmalarının kesinlikle kabul edilemez bir durum olduğunu" söyledi.

Gerekli yerlere tepkilerini gösterdiklerini belirten Çavuşoğlu, bu durumu iki yüzlülük ve çifte standart olarak niteleyip konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Terörle mücadelede çok iddialı olan bir ülke, bizim müttefikimiz ABD askerlerinin YPG armasını bir terör örgütü armasını kullanması kabul edilemez. ABD'nin Ankara Büyükelçiliğine Washington'daki büyükelçiliğimiz aracılığıyla da ABD Dışişleri Bakanlığına biz tepkimizi gösterdik. Bunu kabul etmek mümkün değil. Telefonda Obama ve Kery bize YPG ve PYD'nin güvenilir olmadığını söyleyecek, terörle mücadelede Türkiye'nin yanında olduklarını söyleyecekler ama Ankara'daki son iki saldırıyı yapan terör örgütünün armasını takacaklar. Neymiş efendim, kendi güvenlikleri içinmiş. Onlara tavsiyemiz, Suriye'nin diğer bölgelerine gidince de IŞİD'in, El Nusra'nın, El Kaide'nin armasını Afrika'ya gittiklerinde Boko haram armasını taksınlar. Terör örgütleri ile YPG'yi aynı görmüyorlarsa bu iki yüzlülük ve çifte standarttır."

"ÇİFTE STANDART VE İKİ YÜZLÜLÜĞE KARŞIYIZ"

Terör örgütleri arasında ayrımın kabul edilmez olduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu, bazı ülkelerin kullandığı terör örgütünü desteklediğini, kullanamadıklarıyla da mücadele ettiklerini belirterek şöyle konuştu:

"Terör örgütleri arasında ayrım kabul edilmez. Terör örgütlerinin hedef aldığı ülkeler bakımından iki yüzlülük ve çifte standardı görüyoruz. Brüksel'de saldırı olunca büyük bir gürültü herkes Paris'e koşuyor. Biz de gittik doğrusu bu ama İstanbul, Ankara olunca tepki az, Afrika, Bağdat ve Fildişi Sahilleri'nde olunca hiç kimse konuşmuyor bile. Bu da başka bir çifte standart. Kullandığın terör örgütünün armasını omuzunda taşıyıp bayrağını başkentine asacaksın. Kullanamadığın terör örgütü ile mücadele edeceksin. Böyle başarılı olunmaz. Bazı Avrupa ülkelerinde Nazi örgütünün ofisleri var. IŞİD ofisi açar mısınız? diye sorduğum da sustular. İşte Türkiye çifte standart ve ikiyüzlülüğe karşıyız. Biz hepsini lanetliyor ve karşı olduğumuzu belirtiyoruz"

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

DİKKAT: Meteoroloji sarı uyarı nedir? #128993 Çöl tozunun sağlığa zararı var mı? 26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek?
500

Yorumlar (200)

GERCEK:

Kobaniye pesmerge yollayan diyarbakir mitinginde megri megri diye aglayan askere operasyon izni vermeyen hendekler kazilirken izleyen ABD PYD ye destek verirken silah verirken susan kantonlar birlesirken izleyen vatan topragi olan suleyman sah turbesini bile koruyamayan ve sonra kandirildik diyen AKP recep tayyip ergodandir. yanlis bilgi varsa duzeltin.

31
2
yanıtYanıtla
müslüman:

ula dingil siz de kim oluyorsunuz, siz saray onbaşılğınızı, çavuşluğunuzu yapın, nasıl çalıp, nasıl aklıyacağınıza bakın, adiye bak işid armasını giyseydiniz diyor, işidin armasımı var, işidin eteklerini ancak sizin gibi akkoyunlar giyer abd devlettir sizin gibi terörist değildir

25
4
yanıtYanıtla
CEZMİ:

:) HE HEWAL HEEE

yanıt2
yanıt0
URFA63:

simdi oraya müdahale edelim diyen cok zeki arkadaslar var 1 rusya yerlestimi qamisliya abd de kobaneye yerlesti yani biz burdayiz giremezsin diyorlar 2 girelim dediginiz yer 5 yildir savasiyorlar orda zaman zaman 8 gruba karsi bile savastilar kelleleri giti yinede vazgecmediler 2012 yilinda müdahale edilseydi biseyler olurdu belki ama 5 yildir savasiyorlar hepsi profesyonel acemi hic kimse yok oralari size birakicaklarini sanmiyorum abd ve rus üslerini vurmayi göze aliyorsaniz buyrun girin

28
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

türbenizi getirirken neden öyle demediniz

27
1
yanıtYanıtla
zatn işid pyd pkk nın kurucusu abd rusya:

rusya abd olmasa terör olmaz. ikiyüzlüler.

17
10
yanıtYanıtla
cezmi:

ŞİMDİ ANLAŞILIYOR Kİ SUR CİZRE ŞIRNAK NUSAYBİN DE KÜRTLER DEĞİL HAÇLI ORDULARI VAR

10
17
yanıtYanıtla
IRKÇILIK SİZİ KANSER YAPTI:

KÜRT AYA ÇIKSA ORDA UZAY ÜSSÜ KURSA. . . TÜRK MEDYASI : KÜRT PAÇAVRASI AYDA DİYE BAŞLIK ATAR :)))

24
2
yanıtYanıtla
emekli polis:

kardeşim dağdaki kargalar çoldeki serçeler bile anladıda bizimkiler hala anlamadı ya bu batılıların hepsi terörist hepsi yardım yaltaklık ediyorlar pkk hainlerine hepside türk düşmanı türk

7
19
yanıtYanıtla
kürt:

size düşman olmayan mı var kürtler de size düşman

yanıt12
yanıt4
Tüm 200 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title