Haberler

Çavuşoğlu: Avrupalılar Aklını Başına Toplasın

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Avrupa'yı İkinci Dünya Savaşı öncesine sürüklüyorsunuz, uyanın artık uyanın.

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Avrupa'yı İkinci Dünya Savaşı öncesine sürüklüyorsunuz, uyanın artık uyanın. Bu Avrupa için Avrupa halkları için felakettir. Biz her şartta ayakta kalmayı başarırız. O yüzden Avrupalılar aklını başına toplasın, bugünkü bu çok tehlikeli trendi durdurmak için beraber çalışalım" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın Gündoğmuş İlçesi'nde düzenlenen programa katıldı. Bakan Çavuşoğlu, Cumhuriyet Meydanı'nda kalabalığa hitap etti. Başkanlık sisteminin Türkiye için vazgeçilmez olduğunu ve bunun daha önceki dönemlerde de söylendiğini aktaran Çavuşoğlu, geçmişte yaşanan kavgalar ve koalisyonların ülkeyi bir gecede fakirleştirdiğini, Türkiye'nin geri gittiğini ve darbeler altında ezildiğini kaydetti.

'AVRUPA'YI UÇURUMA GÖTÜRÜYORSUNUZ'

Türkiye'ye hiçbir ülkenin hükmedemeyeceğini, dost ve samimi olanlarla her türlü işbirliğini yapacaklarını anlatan Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin güçlenmesinin istenmediğini kaydetti. Avrupa'yı eleştiren Çavuşoğlu, "Avrupa'nın ne kadar değeri varsa gömüyorsunuz suyun altına. Avrupa'yı uçuruma götürüyorsunuz, farkında değilsiniz. Avrupa'yı İkinci Dünya Savaşı öncesine sürüklüyorsunuz, uyanın artık uyanın. Bu Avrupa için Avrupa halkları için felakettir. Biz her şartta ayakta kalmayı başarırız. O yüzden Avrupalılar aklını başına toplasın, bugünkü bu çok tehlikeli trendi durdurmak için beraber çalışalım" dedi.

Konuşmasının ardından Gündoğmuş Belediye Başkanı Ak Partili Mehmet Özeren, Bakan Çavuşoğlu'na annesi Fatma Çavuşoğlu'nun adının verileceği ve üzerinde annesiyle yüksekokulun fotoğrafının bulunduğu tablo hediye etti. Bakan Çavuşoğlu, törenin ardından Gündoğmuş Belediye binasının açılışını yaptı.

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Akseki İlçesi'nde de programa katıldı.

- Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Gündoğmuş Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title