Haberler

Çavuşoğlu, Arnavut ve Avusturyalı Mevkidaşlarıyla Görüştü

Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsviçre'de yapılan AGİT 21. Bakanlar Konseyi toplantısı çerçevesinde Arnavut ve Avusturyalı mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler yaptı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsviçre'nin Basel kentinde yapılan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) 21. Bakanlar Konseyi toplantısı çerçevesinde Arnavut ve Avusturyalı mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler yaptı.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Çavuşoğlu, Arnavultuk Dışişleri Bakanı Bakanı Ditmir Bushati'ye BM Güvenlik Konseyi üyeliği için Türkiye'ye verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Çavuşoğlu, mevkidaşını Arnavutluk'un Güney Doğu Avrupa İşbirliği Süreci dönem başkanlığını üstlenmiş olması nedeniyle tebrik etti.

Görüşmede iki ülke arasındaki ziyaretlerin ve ikili ilişkilerin artırılması hususunda görüş alışverişi yapıldı. Bushati, Bakan Çavuşoğlu'nu Arnavutluk'a davet etti. Çavuşoğlu, Avusturyalı mevkidaşı Sebastian Kurz ile görüşmesinde ise üst düzey ziyaretlerin ikili ilişkilerin derinleşmesini sağladığını belirterek, mevkidaşını Türkiye'ye davet etti.Görüşmede, Suriye ve Irak'taki son durum hakkında kapsamlı görüş alışverişinde bulunuldu.

İki bakan, DEAŞ terör örgütü ile mücadelede neler yapılması gerektiğini ele aldı ve yabancı savaşçıların Suriye ve Irak'a geçişlerinin engellenmesi amacıyla istihbarat paylaşımının önemini vurguladı. Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin Suriye ve bölgeye ilişkin politikası hakkında Kurz'a bilgi verdi.Görüşmede, ayrıca Avusturya ve Türkiye arasında vize ve vatandaşlık konuları da gündeme geldi.

Bunların dışında Çavuşoğlu, Avusturya'daki İslam toplumuna yönelik yasa konusunda Avusturyalı bakandan bilgi talep etti.- Kırım toplantısı -Bakan Çavuşoğlu, AGİT toplantısı öncesinde Litvanya'nın düzenlediği Kırım konulu etkinliğe de katıldı. Etkinliğe Kırım Tatarlarının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu da iştirak etti ve yarımadadaki Kırım Tatarlarının durumu ile ilgili bilgi verdi.

Çavuşoğlu, toplantıda Türkiye'nin Kırım'ın yasa dışı ilhakını tanımadığını, tanımasının mümkün olmadığını, Kırım'daki Tatarların durumunun AGİT ve diğer uluslararası kuruluşlar tarafından yakından takip edilmesi ve AGİT'in öncelikleri arasında kalması gerektiğini, Kırım Tatarlarının baskıya maruz bırakılmaması gerektiğini bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Arnavutluk Türkiye İsviçre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title