Haberler

Bakan Açıkladı: Sur'da Hasar Gören Binalar Yıkılacak

Güncelleme:

Çatışmalarda harap olan binalarda hasar tespiti yapıldıktan sonra yıkılıp temizlik yapılacağını anlatan Bakan Sarı, mağdur vatandaşlara geçici ev verileceğini açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki çatışmalar nedeniyle harap olan binaların hasar tespit çalışmasından geçeceğini belirterek, "Hasar tespit çalışmasından sonra da hasarlı binaların yıkımı ve temizlik yapılacak. Yıkım işini yaptıktan sonra orada mağdur olan vatandaşlarımızı geçici olarak bir yerde ikamet ettiririz, daha sonra kentsel dönüşüm bizim bakanlığımız bünyesinde de olabilir, TOKİ bünyesinde de olabilir" dedi.

Gazetecilerle bir araya gelen Sarı, Güneydoğu'da çatışma sonrası oluşan görüntüler ve şehirlerin bundan ne olacağının sorulması üzerine şunları söyledi:

'HASARLI BİNALAR YIKILACAK'

"Tabii ki ondan sonrasında bir süreç başlayacaktır. Öncelikle biz orada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak görev verilirse hasar tespit çalışması yapacağız. Yani bu binaların yaşanabilir konumda olup olmayacağını... Hasar tespit çalışmasından sonra da hasarlı binaların yıkımı ve temizlik yapılacak. Genel bir çerçeve olarak anlatıyorum, sadece Güneydoğu'da değil, herhangi bir yerde olacak bir şey. Çalışma prensibimizi anlatıyorum, orası için de geçerli. Bu tip bir bölgede yaşanabilir şartları sağlamıyorsa hasar tespit çalışmasından sonra hasarlı binaların, özellikle tehlike arz eden binaların muhakkak yıkımı gerekiyor."

'GEÇİCİ İKAMET SAĞLANIR'

Yıkımdan sonra geçici yerleşimlerin söz konusu olabileceğini kaydeden Sarı, şöyle devam etti: "Yıkım işini yaptıktan sonra orada mağdur olan vatandaşlarımızı geçici olarak bir yerde ikamet ettiririz, daha sonra kentsel dönüşüm bizim bakanlığımız bünyesinde de olabilir, TOKİ bünyesinde de olabilir, yeni yaşam alanları sağlamak lazım. Bunu Hekimhan'da da yaptık, Van'da da yaptık, o bölgelerde de o noktada ihtiyaç doğarsa bunu yapacağız. Kentsel dönüşümle de birlikte özellikle orada daha yaşanabilir, altyapısı daha bitmiş, sosyal donatıları tamamlanmış, insanların daha kaliteli bir yaşam mekanına da sahip olmasının öne açılacaktır. Nihayetinde orası da biraz daha çarpık yapılaşmanın olduğu bölgeler oldu. Her ilimizde var bu, orada da vardı. Bu vesileyle bu çarpık yapılaşmanın mağduriyetini de ortadan kaldırmış oluruz diye düşünüyorum."

(Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Fatma Güldemet Sarı Güncel Haberler

500

Yorumlar (83)

ESADMobil-IOS:

YAKTIĞINIZ YÜREKLERİ YIKTIĞINIZ YUVALRI DEPREŞTİRDİĞİNİZ IRKCI VE YOBAZ NEFRETİ NASIL ONARACAKSINIZ .!!?

107
18
yanıtYanıtla
klayx:

adından belli insanlık düşmanı olduğun karaktersiz hain seni

yanıt0
yanıt12
Turk:

Parayla onarılır korkma elli veya yüzbin TL ye bakar parayı görünce herşeyi unutursunuz siz

yanıt1
yanıt42
Gül:

Yakılan yuvada yıkılan yuvada pkknin eseri devletin değil mal

yanıt2
yanıt1
ÖFKELİİ:

YATIN KALKIN BU DEVLETE ŞÜKREDİN BE. NANKÖR OLMAYINNNNN

50
56
yanıtYanıtla
İCRAAT ADAMI:

ERDOĞANA KURBAN OLSUN CÜMLE ALEM . KÜRT HALKI SENİNLE TAYYİP BABA DOĞUYU SEN Bİ TEMİZLE AKP YÜZDE 70 ÇIKMASSA KENDİMİ ASARIM

14
57
yanıtYanıtla
Harekat:

Bugun secim olsa akp % 72 alir..

yanıt3
yanıt20
TÜRKİYE VATANDAŞI:

ESADIN TÜRKİYE VERSİYONLARISINIZ AMA BAK ESADIN ÜLKESİNE BAKTA GÖR GELECEK TÜRKYEYİ ORDAN GÖRÜN AMAÇ RUSYAYI TÜRKİYE İLE SAVAŞA SOKUP GÜCÜNÜ KIRDIRMAK VE BU SAVAŞA RUSYA SADECE TÜRKLERLE GİRECEK O GÜN GELDİĞİNDE TÜRKLERİN TEK YANINDA KALAN YİNE KÜRTLER OLACAK AMA SİZ KÜRTLERİ KARDEŞ DİYEREK KANDIRIP BİR ASIRDIR YOK SAYIYORSUNUZ YAZIKLAR OLSUN YAZIKLAR OLSUNKİ SANDIKTAKİ OY İÇİN KARDEŞİNİ SATAN VE ONU DÜŞMAN GİBİ GÖRÜP YOK ETMEYE ÇALIŞAN BÜTÜN İNSANLIĞINIZA YAZIKLAR OLSUN

yanıt0
yanıt0
Gozunuz doysun:

Diyarbakir surlari unesco tarafindan dunya kultur miraslari listesine alindi ya sizin tek hesabiniz oradan gelecek paralar. Sur icindeki evler yikilacak ki yikiliyor, sonra toki oraya avmler, fahis kiralar alacagi cafe ve is yerleri acacak. Insan oldurmeden de bunlar yapilabilinirdi.

38
15
yanıtYanıtla
Mavi bereli yuz basi:

Yoruma bak...40 yıllık iciciyim böyle kafa gormedim

yanıt0
yanıt6
Tüm 83 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title