Haberler

'Çatalca'nın Plajları Artık Daha Temiz Olacak'

Plaj kumu temizleme makinesini ilk kez Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat taşdan çalıştırarak, Çatalca'nın plajlarının temizlenmesi için ilk adımı attı.

Çatalca Kaymakamlığı proje ofisinin hazırladığı ' ' Çatalca'daki Turizm Potansiyelinin Harekete Geçmesi Projesi'' geçtiğimiz aylarda İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilerek uygulamaya konulmuştu. Bu kapsamda İstanbul Kalkınma Ajansının Finansman desteği ile Yalıköy'e karavan kamp alanı oluşturulması, Ormanlı köyü'ne kuş gözlem kulelerinin yapımı ve sahile yamaç paraşütü kalkış alanı oluşturulması, Çatalca'nın kuş türlerini içeren kitapçık hazırlanması gibi birçok faaliyetler eş zamanlı devam ederken, yine aynı proje kapsamında özellikle yazın önemli bir turizm potansiyeline sahip olan sahiller de unutulmayarak plajların temizlenmesi amacı ile plaj kumu temizleme makinesi alınmıştı.

Plaj kumu temizleme makinesi, geçtiğimiz aylarda kurulumu tamamlanarak Yalıköy Muhtarlığı'na, Köy Muhtarı Fehmi Kaçar gözetiminde teslim edilmişti. Kaymakamlıkça hazırlanan projenin aynı zamanda iştirakçisi olan Yalıköy Muhtarlığı ve Çatalca Kaymakamlığı'ndan alınan bilgilere göre proje kapsamında satın alınan makine sadece Yalıköy'e değil, Evcik, Ormanlı ve Çilingoz plajlarına da hizmet veriyor.

25 cm derinliğinde ve 175 cm genişliğinde temizlik yapan plaj kumu temizleme makinesi saatte 8000-12.000 m2 alan temizleme kapasitesine sahip. Traktörlerin arkasına bağlanarak çalışan makine kumsallarda istenmeyen sigara izmariti, gazoz kapakları, cam kırıkları, dal parçaları gibi birçok nesneyi kumlardan temizliyor. Ayarlanabilen hızı sayesinde kombine tırnaklama ve eleme tekniği ile de temizlik yapan makine ayrıca sahilde kaybolan küpe, yüzük, kolye gibi ziynet eşyalarının bulunmasında da önemli bir rol üstlenecek.

Proje kapsamında satın alınan plaj kumu temizleme makinesinin faaliyete açılmasını Kaymakam Taşdan Gerçekleştirdi. İl Özel İdaresi Daimi Encümeni Gökay Güner ve Ziraat Odası Başkanı ömer Engin ile Yalıkıköy'e giden Kaymakam Taşdan burada köy Muhtarı Fehmi Kaçar ve proje koordinatörlerinden bilgi aldı. Ziyarette Çatalca'nın kısa zamanda turizm alanında hak ettiği yere geleceğine inandığını vurgulayan Kaymakam Taşdan, "İstanbul Kalkınma Ajansının finansal desteği ile satın aldığımız makine ile turistlerimize daha kaliteli bir sahil sunma imkanına sahip olacağız. Sahillerimize hayırlı olsun." diyerek finansal desteklerinden ötürü İstka'ya teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Ormanlı Yalıköy Çatalca Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 8 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title