Haberler

Çarşı'ya Dikili'den Destek

Güncelleme:

Yönetmenliğini Gökmen Ulu'nun yaptığı 'Direniş' Belgeseli'nin Dikili'de ki gösteriminde Beşiktaş taraftar grubu Çarşı'ya destek geldi.

Atatürk Meydanı'nda çok sayıda vatandaşın izlediği gösterim sonrası Çarşı'ya alkışlarla birlikte "Asla yalnız yürümeyeceksin" mesajı gönderildi.

Yönetmenliğini Gazeteci Gökmen Ulu'nun yaptığı, Gezi Hareketi'ni anlatan 'Direniş' belgeseli İzmir'in Dikili İlçesi'nde gösterildi. Atatürk Meydanı'ndaki etkinliğe Cumhuriyet Halk Partisi'nin İzmir İl Başkanı Ali Engin, İl Başkan Yardımcısı Dr. Ülkümen Rodoplu, İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ÇARŞI'NIN YANINDAYIZ

Dikili Atatürk Meydanı'nda etkinlik öncesi konuşan İzmir İl Başkanı Ali Engin, Gezi Hareketi'nin bir halk hareketi olduğunu vurgulayarak; "Türkiye'nin bütün renkleri burada bir araya geldi. Ayrıştırmaya karşı birlik oldu. İşte bu belgesel yaşananları objektif olarak ortaya koyuyor. Bu bakımdan belgeselin yönetmeni Gökmen Ulu'yu bir kez daha kutluyorum" dedi. Engin; Beşiktaş'ın 'Çarşı' grubu hakkında hazırlanan iddianame ile ilgili olarak ta 'Çarşı'nın yanında olduklarını belirtti. Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener ise "Gazeteci Gökmen Ulu'yu memleketinde böyle bir etkinlikte aramızda görmekten dolayı mutluyuz. Gezi olaylarını anlatan bu belgesel yaratılmak istenilen algıya karşı gerçekleri göz önüne sererek, yaşananları tarihe not düşüyor" dedi. Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun'da konuşmada, Gezi olaylarına değinerek; "Gezi bizim onurumuzdur" dedi.

BEN ŞAHİDİM, ÇARŞI MASUMDUR

Belgesel gösteriminin ardından sahneye gelen Gökmen Ulu, çarpıcı açıklamalar yaptı. Beşiktaş taraftar grubu Çarşı'nın 35 üyesi hakkında "Hükümeti devirme" suçlaması ile müebbet hapis istemine değinen Gökmen Ulu, "Bu akıl almaz bir iddia. Beşiktaş'ın şovalye ruhlu çocukları toplanma, gösteri, protesto ve düşüncelerini ifade etme haklarını kullandılar. Bu anayasal haktır. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir eylem böylesine barışçı ve etkili olmamıştı. Tamamen barışçı eylemlerdi. Ama Hükümet kolluk kuvvetleri ile saldırınca defans yaptılar. Atılan biber gazı fişeklerini geri attılar. Hukuksuz uygulamalarını gördükleri polis ilerleyip kötülük yapmasın düşüncesi ile sokaklara barikatlar ördüler. Bu mu müebbetlik suç?" diye konuştu. Olayları başından beri takip ettiğini ve haberleştirdiğini vurgulayan Gökmen Ulu, "Ben bir gazeteci olarak, Çarşı üyelerinin masum olduğuna inanıyorum. Mahkemede şahitlik yapmaya hazırım" dedi. Ulu, Atatürk Meydanı'ndaki topluluk adına Çarşı'ya şöyle seslendi: Asla yalnız yürümeyeceksin.

İŞKENCE SUÇU İŞLENDİ
Gezi eylemleri esnasında uygulanan polis şiddetine dikkat çeken Ulu, "Sert müdahalelerle orantısız güç kullanımının ötesine geçilerek kötü muamele ve işkence suçu işlendi. 9 bin vatandaşımız yaralandı. 14 yurttaşımız kör edildi. Gençlerimiz öldürüldü. Asıl bunu yapanlar ve yaptıranlar adil yargıya hesap vermeli" ifadelerini kullandı.

YETKİLİLER ZEHİR TACİRLERİNİ YAKALASIN

Gökmen Ulu konuşmasında anti demokratik uygulamalardan örnekler vererek, "Herkes Tayyip Erdoğan'ı sevmek zorunda mı? Elinde Erdoğan'ı protesto pankartı taşıyan gençlerimizle uğraşacağınıza, zehir tacirlerini yakalayın. Bakın şu Dikili'de 3 gencimiz Bonzai nedeni ile öldü. Halk sağlığı müdürleri, bazı okul müdürleri AKP'ye yalakalık yapacağına, gençlerimizi zehir tacirlerinden korumak için bilinçlendirme ve eğitim çalışmaları yürütsünler" dedi.

Etkinlik sonrası CHP Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener, İl Başkanı Ali Engin ve İl Başkan Yardımcısı Ülkümen Rodoplu, sahneye babası Mehmet Ulu'yu da davet ederek Gökmen Ulu'ya teşekkür plaketi verdi. Ayrıca CHP Gençlik Kolları Başkanı Görkem Şeker, katılımından dolayı Gökmen Ulu'ya gençler adına bir demet çiçek verirken, Dikili ADD Başkanı Nuran Giner, ADD'nin önceki Başkanı Ahmet Tutan ile birlikte üzerinde Atatürk fotoğrafı olan bir saat hediye etti. Söyleşi ve belgesel gösterimi sonrası ise Gökmen Ulu'nun ilk, orta ve lise öğretmenleri bir sürpriz yaparak eski öğrencilerini sevgi çemberine aldılar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Ulu Beşiktaş Dikili Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title