Haberler

'Çarşı Cinayeti'nde 2 Hapis Cezası

Çarşı Grubunun Tribün Liderlerinden Arslan'ın Öldürülmesiyle İlgili Dava Karara Bağlandı.

"çarşı" grubunun tribün liderlerinden Ferdi Arslan'ın Beşiktaş'ta 1 Eylül 2007 tarihinde öldürülmesi ve bir kişinin de yaralanmasına ilişkin 18 sanığın yargılandığı dava karara bağlandı. Tutuklu sanıklardan Osman Alpay Ketenci, "kasten adam öldürmek" suçundan 25 yıl hapis cezasına çaptırıldı. Tutuklu sanık Murat Akyıldız da, maktül Ferdi Arslan’a "ölmeden önce silahla öldürme kastıyla ateş etmek" ve Turgay Kösedağı'nı yaralamak suçundan toplam 15 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi. 16 ise sanık beraat etti.

İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Osman Alpay Ketenci, Murat Akyıldız ve taraf avukatları katıldı.

SANIK OSMAN ALTAY KETENCİ: BEN SUçSUZUM

Duruşmada söz alan tutuklu sanık Osman Alpay Ketenci, "Olaydan sonra kendimden emin olduğum ve suçu işlemediğim için silahımla birlikte gelerek teslim oldum" dedi. Ketenci, olay sırasında yere doğru ateş ettiğini Ferdi Aslan’ın ölümüne neden olan kurşunun kendi silahında ateş edilmediğini savunarak, Öldürme kastıyla hareket etmedim. Ama haksız yere ceza verimesine ve ceza evinde kalmama razıyım. Ancak haksız yere ceza almam halinde haksız olarak verilecek ceza çocuğum için leke olacaktır. Bu durum beni üzecektir. Ben suçsuzum" dedi.

SANIK MURAT AKYILDIZ: FERDİ ARSLAN BANA KüFüR ETTİ

Sanık Murat Akyıldız maktül Ferdi Arslan'ın kendisine küfür ederek üzerine saldırdığını iddia ederek, "O sırada arkadan bir el silah sesi duydum. Bana ateş edildiğini düşündüm. Bunun üzerine silahımı çıkarıp havaya doğru tutarken tetiğe dokundum. Silah bir el ateş aldı. İkinci el silah tutukluk yaptı. Sonra parmağımı kurtarmak için uğraştığım sırada silah ikinci kez patladı. Olay bundan ibarettir" dedi. Sanık avukatları müvekkillerinin suçsuz olduğunu savunarak, müvekkillerinin beraatlerini istedi.

16 SANIK BERAAT ETTİ

Mahkeme Heyeti kararında, tutuksuz sanıklar Hazım Erdeniz, Özden Beşkazalıoğlu, Suat Akyıldız, Mehmet Beyhatun, Sinan Sarı, Hakan Selman Yalçın, Ayhan Güner, Kemal Ulhanlı, Yavuz Akman, Murat çavuşoğlu, Mert Vardar, Erkan Pişkin, Mustafa Akkaya, Ramazan Yıldız, İsmail Şenol Kuru ve Alparslan Ketenci’nin, "Ferdi Arslan'ın öldürülmesi"," "Turgay Kösedağı'n yaralanması", "Suçluyu kayırmak" ve "Suç delillerini yok etmek" suçlarını işlediklerine dair yeterli kesin ve inandırıcı kanıt bulunmadığından ayrı ayrı beraatlerine karar verdi.

OSMAN ALPAY KETENCİ 25 YIL HAPİS CEZASINA çARPTIRILDI

Tutuklu sanık Osman Alpay Ketenci'yi maktül Ferdi Arslan’ı "kasten adam öldürmek" suçundan mahkeme heyeti 25 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Ayrıca Mahkeme Heyeti, sanık Ketenci’yi, "yasak silah bulundurmak ve kullanmak" suçundan 500 TL adli para cezası ile cezalandırılmasına hükmetti.

MURAT AKYILDIZ, 15 YIL HAPİS CEZASINA çARPTIRILDI

Mahkeme heyeti, Tutuklu sanık Murat Akyıldız'ı, maktül Ferdi Arslan’ı, "Silahla öldürme kastı ile ateş etmek" suçundan 12 yıl 6 ay ve Turgay Kösedağ’ı yaralanamak suçunda 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca mahkeme sanık Yıldız’ı, "yasak silah bulundurmak ve kullanmak" suçundan 500 TL adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Tutuksuz sanık Özden Beşkazalıoğlu, olaydan sonra sanıklardan Murat Akyıldız’ın suçta kullandığı tabancayı yok ettiği gerekçesiyle 1 yıl 3 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

Serpil KIRKESER/ İSTANBUL, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title