Haberler

Cardin Concept, KKTC'de İkinci Şubesini Lefkoşa'da Açtı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türk işadamlarından, KKTC’ye daha fazla yatırım beklediklerini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türk işadamlarından, KKTC'ye daha fazla yatırım beklediklerini söyledi.

Cardin Concept İzko Mobilya Mağazası, Girne'den sonra KKTC'deki ikinci şubesini Lefkoşa'da açtı. 2 bin metrekare alanda hizmet verecek olan mağazanın açılışını Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yaptı.

Üretim faaliyetlerine 2006 yılında başlayan, Eskişehir merkezli Cardin Mobilya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki ikinci şubesini açtı. 2 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen mağazanın açılışına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, bazı milletvekilleri ve diğer yetkililer katıldı.

ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK

Açılışta konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dünya markası olan Cardin Concept'in KKTC'ye ikinci şubesini açmasının ülke ekonomisine katkı yapacağına olan inancını dile getirdi. Arınç, KKTC'nin kalkınmasına büyük önem verdiklerini ifade ederek, ülkede yapılan yatırımlara değindi. Bülent Arınç, Türkiye olarak KKTC'ye su projesi, altyapı ve havalimanı gibi yatırımlar yaptıklarını ancak Türkiye'deki iş adamlarından da daha fazla yatırım beklediklerini kaydetti. Arınç, "Hizmetlerin yanısıra ticaret yatırımlarıyla yaşam kalitesini de arttırmak lazım. İşadamlarımız konuşmuyorlar, iş yapıyorlar. KKTC'nin bu güzel şehrine her evin ihtiyacı olan mobilyanın en güzelini getirmişler. Hayırlı, bereketli işler yapacaklar" dedi. Arınç, KKTC ile Türkiye arasında yapılan bir anlaşma ile de vakıf eserlerinin onarımı, rehabilitesi ve restorasyonu gerçekleştireceklerini kaydetti. Yapılan konuşmaların ardından dua okundu ve mağazanın açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından protokol üyeleri bir süre mağazayı gezdi ve mobilyaları inceledi.

TÜRKİYE'DE HEDEFİ İLK 5

Program sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cardin Concept Yönetim Kurulu Üyesi Murat Teker, şube sayılarına her geçen gün yenilerini ekleyerek sürekli büyüyen bir firma olduklarını söyledi. 2 bin metrekare alanda 2 katlı olarak hizmet veren mağazada tüm Cardin Mobilya ürünlerinin teşhir edildiğini ifade eden Teker konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye'de şu anda firmalar arasında ilk 10'dayız. Hedefimiz ciro, kalite ve tasarımda ilk 5'e girmek. Yurt dışında şubemizin olmadığı ülkelerde satış noktası oluşturmak istiyoruz. Cardin Mobilya üretim kapasitesi olarak her geçen gün büyüyen bir şirket. Yeni yatırımlarla 65 bin metrekarelik bir üretim sahasına ulaştık. Eskişehir'deki fabrikamızda 600 çalışanımızla sektörde yeniliklere öncü olma peşindeyiz. Ciromuzun yüzde 25'i ihracat kaynaklı".

Cardin Concept Yönetim Kurulu Üyesi Murat Teker, bir sonraki açılacak olan mağazaların 2015 yılında Filistin ve Ürdün'de planlandığını kaydetti.

MAKİNE PARKURUNU ARTIRDI

Türkiye'de 65, yurt dışında 22 satış noktasına ulaştıklarını, Lefkoşa'daki mağazanın KKTC'de Girne'den sonra ikinci mağaza olduğunu belirten Murat Teker, tasarım, kalite ve fiyat uygunluğu açısından yurt içi ve dışında aranan marka olduklarını söyledi. Teker, Eskişehir'deki fabrikalarında talebin artması üzerine yeni makine yatırımları gerçekleştirdiklerini ve panel mobilyada aylık 3 bin adede yükseldiklerini belirtirken, her sezon için de yatak, yemek ve oturma gruplarında 10 farklı yeni ürünü tasarlayıp piyasaya sunduklarını kaydetti.

KDV'NİN DÜŞMESİ KAYITDIŞILIĞI ÖNLER

Mobilyada KDV oranlarının yüksek olduğunu belirten Teker, "Sektörde KDV yüzde 18. Hammadde girişi ise yüzde 8. Bu da önemli bir kaybı ortaya çıkarıyor. KDV, mobilya sektörünün en büyük problemlerinden birisi. Bir dönem indirim yapıldı, çok faydası görüldü. Eğer oranlar düşerse, kayıtdışı da önlenir. Merdivenaltı üretim azalır" diye konuştu.

Murat Teker, KDV konusunun şu an için rafa kalktığını, ancak çatı kuruluşları MOSDER aracılığıyla bu alanda da çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

SEKTÖR HER YIL YÜZDE 20 BÜYÜYOR

Murat Teker, ayrıca Türkiye mobilya sektörünün dünya pazarındaki yerine ve hedeflerine yönelik açıklamalar yaptı. Türkiye'nin sektörde dünya çapında hızla yükselen bir değer haline geldiğine dikkat çeken Teker, "Türkiye'de her yıl yüzde 20 büyüyen bir ihracat var. Türkiye hem üretimde hem tasarımda çok büyük yol katetmiş pozisyonda. Türkiye, Çin'e göre talep pazarlarına daha yakın olması, tasarım, kalite ve fiyattaki uygunluğu nedeniyle ihracatını her yıl artırıyor" dedi.

Murat Teker, mobilyada modada İtalyanlar, seri üretimde Almanlar, pazar payı olarak Çinlilerin bir numara olduğunu, Türkiye'nin ise ilk planda dünyada ilk 10'a girmeyi hedeflediğini kaydetti.

Murat Teker, dünyada mobilya fuarcılığında Milano'nun trendi belirlediğini, Türkiye'de ise her yıl ocak ayında gerçekleştirilen İstanbul fuarının sektörde belirleyici olduğunun altını çizdi. Fonksiyonerlik ve kullanışlılığın mobilyada en önemli faktörlerden olduğunu belirten Murat Teker, tasarımda evlerin konumu, metrajları ve değişen ihtiyaçların trende yön verdiğini dile getirdi. - LEFKOŞA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Bülent Arınç Murat Teker Eskişehir Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title