Haberler

Capital Dergisi 2014'ün "En Beğenilen Şirketleri"ni Açıkladı

Güncelleme:

2014 yılı Türkiye'nin en beğenilen şirketi ödülünü Turkcell aldı; Koç Holding ikinci, Coca-Cola Türkiye de üçüncü oldu.

İş ve ekonomi dergisi Capital ile finans ve mali işler alanında danışmanlık hizmetleri sunan İngiltere merkezli markası Badenoch&Clark işbirliğinde gerçekleştirilen "Türkiye'nin En Beğenilen Şirketleri 2014" araştırmasında dereceye giren şirketler, Conrad İstanbul'da düzenlenen gecede ödüllendirildi. 2014 Yılı Türkiye'nin En Beğenilen Şirketi Ödülünü Turkcell aldı. Koç Holding ikinci, Coca-Cola Türkiye de üçüncü oldu. Törende 37 ayrı sektörde ilk sırayı alan şirketlere ödüleri verildi.

NASIL SEÇİLDİ?

Türkiye'nin en beğenilen şirketleri, Capital, GfK araştırma şirketi ile birlikte gerçekleştirdiği 2014 araştırmasında, 650'nin üzerinde firma ve 1620 orta ve üst düzey yöneticinin değerlendirmeleriyle seçildi. Ödül töreninde de Türkiye'nin en beğenilen ilk 3 şirketine ve 37 sektörün birincilerine ödülleri takdim edildi.

"İLK YIL ARAŞTIRMA ŞİRKETİ TERK ETMİŞTİ BİZİ"

Capital ve Ekonomist dergilerinin Yayın Direktörü Rauf Ateş gecenin açılışında yaptığı konuşmasında, zamanın çok hızlı geçtiğini belirterek, "Bu araştırmayı ilk yaptığımızda önce araştırma şirketine sonra da iş dünyasına yeni bir fikri anlatmak ikna etmek gerekti. Beğenilenler var, birde beğenilmeyenler var. Birinci olanlar, ikinci olanlar.. ilk yıl zordu zaten araştırma şirketi de müşterilerinden gelen yoğun terk etmişti bizi ama aradan epey bir zaman geçti. Yeni sektörler ekleyerek geldik. Artık kimse 'Biz niye yokuz?' diye protesto etmiyor. Araştırma şirketi 'müşterilerimizden baskı geliyor biz bu işi bırakacağız' demiyorlar. Herkes aşağı yukarı bunun önemini anladı ve bize gelen talepler 'Biz nasıl daha iyi yerlere gelebiliriz. Bunu nasıl çözebiliriz?' yönünde dolayısıyla alınan mesafe hakikaten iyi. Çünkü artık çok sayıda şirket var. Her sektörden benzer işe yapan, çok iyi performans gösteren, kar eden, ihracat yapan, on binlerce kişi çalıştıran, benzer şirketler var ama çok azı aralarında daha fazla insan tarafından beğeniliyor" ifadelerini kullandı.

"BİZ BU ÇALIŞMA İLE SAYGINLIĞA DA DİKKAT ÇEKMEK İSTİYORUZ"

Ateş konuşmasına şöyle devam etti:

"680 bin şirket var sanıyorum 60 milyon lira üzerinde ciroya yakın şirket var 1000 tane şirket Türkiye'de. Bir bölümü bunların çalışılmak için can atılıyor. Bir bölümünde insanlar teknoloji, bir bölümünde sosyal sorumluluğu beğeniyorlar. Bu araştırma aslında bu tip şirketlerin bir araya geldiği. Herkesin kendini görebildiği bir çalışma. Artık şirketler 'ben çok kar ediyorum, ihracat ediyorum, en çok çalışan bende' diyerek bir yere varamadıklarını anladılar. Biz bu çalışma ile müthiş bir şekilde itibarı, saygınlığa da dikkat çekmek istiyoruz. Geçenlerde Amerika'da bir araştırma yayınlandı: 'Bireyler ve müşterilerin yüzde 60 bu tip listelere giren, saygınlığı ve itibarı olan şirketlerden alışveriş yapmak istiyorlar. Yine benzer rakamlardaki çalışanlar da, yetenekli insanlar da, bu tip şirketlere dahil olmak istiyorlar. Zaten buradaki şirketlerin yöneticileri, sahipleri de biliyorlar ki, en yetenekli insanlar bir şekilde diğer şirketlerdense kendi şirketlerini tercih ediyorlar' o nedenle biz bunu önemsiyoruz ve aradan geçen yıllar büyüterek getirmişiz."

EN BEĞENİLEN ŞİRKET TURCELL

En Beğenilen Şirket ödülünü Turkcell'in Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, Capital ve Ekonomist dergilerinin Yayın Direktörü Rauf Ateş ve Adecco Doğu Avrupa Direktörü Tibet Eğrioğlu'ndan aldı. Kocabaş ödül sonrasında yaptığı konuşmada, "Bu ödülü aldığımız için son derece onurluyuz, gururluyuz. Bu ödülü tüm Turcell ailesindeki 80 bin ekosistemimizle birlikte. ve aslında 35 milyon müşterimiz adına alıyorum. Yeni dönem, heyecanlı bir dönem 2015'de Türkiye'ye 4G geliyor. 4G demek teknoloji demek, hız demek, hayatımızda farklı bir dönüşüm demek, bu yolculukta hep birlikte olmayı, birlikte değerli sonuçlar ortaya koymayı diliyoruz. Ödüle layık olan tüm kurumları tebrik ediyoruz" dedi.

En beğenilen Üçüncü şirket olan olan Coca- Cola Türkiye'nin Kafkasya ve Orta Asya Bölüm Başkanı Galya Frayman Molinas ödülünü Rauf Ateş'den aldı. Molinas da ödülü olmaktan dolayı onur duyduğunu belirterek, "Gerçekten Capital'e gönül dolusu tebrikler. Bu yarışmayı bir sefer yapmak, iki sefer yapmak neyse de 15 kere arka arkaya, sürekliliğini tutarak, tutarlı bir şekilde yapmak gerçekten tebriği hak ediyor. Bu ödül bizim için çok değerli, çok anlamlı neden? Çünkü biz 50'inci yılımızı bitirdik Türkiye'de bunun gururunu yaşıyoruz. Bu 50 yılda hep değer katma gayesiyle çalıştık bundan sonra da öyle olacak" diye konuştu. Öte yandan en beğenilen ikinci şirket ödülünü kazanan Koç Holding'in bugün yapılan genel kurul toplantısı nedeniyle törene temsilci gönderemediği ve ödülün daha sonra verileceği açıklandı.

Tören, 37 ayrı sektörde ilk sırayı alan şirketlere ödüle verilmesinin ardından toplu fotoğraf çekilmesinin ardından sona erdi.

Gecede ödüle layık görülen firmalar şunlar:

EN BEĞENİLEN ŞİRKETLER

Türkiye'nin En Beğenilen Şirketi: TURKCELL

Türkiye'nin En Beğenilen İkinci Şirketi: KOÇ HOLDİNG

Türkiye'nin En Beğenilen Üçüncü Şirketi: COCA-COLA TÜRKİYE

SEKTÖRLERE GÖRE EN BEĞENİLENLER

Akaryakıt: SHELL & TURCAS PETROL

Ambalaj: POLİNAS

Aracı Kurumlar: İŞ YATIRIM

Bankacılık: GARANTİ BANKASI

Bilişim: MİCROSOFT

Bireysel Emeklilik: ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK

Bisküvi Çikolata: ETİ

Boya: BETEK BOYA

Çimento: AKÇANSA

Dayanıklı Tüketim: BSH

Demir Çelik: EREĞLİ DEMİR ÇELİK

Enerji Sektörü: ENERJİSA

E-Ticaret: SAHİBİNDEN.COM

Faktoring: YAPI KREDİ FAKTORİNG

Hava Yolu Taşımacılığı: THY

Hazır Giyim ve Mağazacılık: LCW

Alkollü İçecek: MEY İÇKİ

Alkolsüz İçecek: COCA-COLA TÜRKİYE

İlaç: NOVARTİS

İnşaat: ENKA

Kargo nakliye: EKOL LOJİSTİK

Kişisel bakım ve kozmetik: P&G

Leasing: YAPI KREDİ LEASİN

Mobilya: IKEA

Oluklu Mukavva: MONDİ TİRE KUTSAN

Organize Perakende: MİGROS

Otel ve Konaklama: FOUR SEASONS

Otomotiv: MERCEDES-BENZ TÜRK

Reklamcılık: TBWA

Seramik ve Yapı Malzemeleri: ECZACIBAŞI VİTRA

Sigorta: ANADOLU SİGORTA

Süt ve Sütlü Mamüller: PINAR

Telekominikasyon: TURKCELL

Temizlik: UNİLEVER

Turizm ve Acente: ETS

Tüketici Elektroniği : ARÇELİK

Yönetim Danışmanlığı: MCKİNSEY

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Koç Holding Coca Cola Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (3)

cuneytMobil-ANDROID:

fatura gelmeden yaptigim gorusmenin bedeli olan tutari bana telefon acarak mesai bitimine kadar yatirmam istendi ve yatirmadigim icin hattimi kapatti ve siz bu sirketi 1. seciyorsunuz sacmalik

2
0
yanıtYanıtla
MEE:

BİTANESİİNİN DE SERMAYESİ TÜRKİYEDE KALSA

0
0
yanıtYanıtla
ankara06Mobil-ANDROID:

valla turkcell değil de vodafone olsa daha doğru olurdu bence. su an gsm alanında vodafone daha iyi bence.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title