Haberler

Çankaya Belediyesi: Saldırgan X-Raydan Geçmedi, Uyarıldı; Polis Kimliğini Gösterdi

Güncelleme:

Çankaya Belediyesi, Büyükelçi suikastine dair açıklama yaptı: Saldırgan x-raydan geçmediği için uyarıldı, bunun üzerine resmi polis kimliğini göstererek içeri girdi.

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikasti sonrası hedef olan Çankaya Belediyesi'nden açıklama geldi. Çankaya Belediye Başkanlığı, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Çağdaş Sanatlar Merkezinde 5 özel güvenlik görevlisi, giriş dahil her katta kameralar ve x-ray cihazları ile sürekli kontrol altında tutulmaktadır. Menfur saldırının yapıldığı gün; saldırganın özel güvenlik görevlisi tarafından x-raydan geçmediği için uyarıldığı, bunun üzerine saldırganın resmi polis kimliğini göstererek içeri girdiği tespit edilmiştir" denildi.

"MENFUR SALDIRIYI KINIYORUZ"

Çankaya Belediye Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle;

"Çankaya Belediyesinin Çağdaş Sanatlar Merkezinde, 19 Aralık 2016 Pazartesi günü Rusya Federasyonu'nun Ankara Büyükelçiliği tarafından düzenlenen 'Gezgin Gözüyle Kaliningrad'dan Kamçatka'ya Rusya' fotoğraf sergisinin açılışında Büyükelçi Andrey Karlov, silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmiştir. Bu menfur saldırıyı kınıyor, ailesi ve Rusya Federasyonu halkına başsağlığı diliyoruz.

"5 GÜVENLİK GÖREVLİSİ, KAMERALAR VE X-RAY CİHAZLARIYLA KONTROL ALTINDA"

1994 yılından bu yana Başkente hizmet veren Çağdaş Sanatlar Merkezi (ÇSM), büyükelçilikler başta olmak üzere birçok kültür-sanat etkinliği için tercih edilen bir kültür sanat merkezidir. Adı geçen sergide olduğu gibi büyükelçilere, derneklere, vakıflara tahsis edilmektedir. ÇSM, 5 özel güvenlik görevlisi, giriş dahil her katta kameralar ve x-ray cihazları ile sürekli kontrol altında tutulmaktadır.

"X-RAY'DAN GEÇMEYİNCE UYARILDI, POLİS KİMLİĞİYLE GİRDİ"

Menfur saldırının yapıldığı gün; saldırganın özel güvenlik görevlisi tarafından x-raydan geçmediği için uyarıldığı, bunun üzerine saldırganın resmi polis kimliğini göstererek içeri girdiği tespit edilmiştir. Çankaya Belediyesi, olayla ilgili olarak emniyet teşkilatına her türlü kolaylığı sağlamıştır. ÇSM'nin bütün kamera kayıtları emniyet yetkililerine teslim edilmiştir. Menfur saldırının gerçekleştiği sergi salonuna Büyükelçi Andrey Karlov'un adı verilecektir. Bu korkunç saldırıyı tekrar kınıyor, ailesinin ve Rus halkının acısını paylaşıyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çankaya Belediyesi Kaliningrad Kamçatka Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title