Haberler

Çanakkale'ye Savaşa Giden Ataları Gibi Ellerine Kına Yaktılar

Esenyurt Belediyesi, Çanakkale Zafer’inin 100’ncü yılında 5 bin kişiyle zaferin yaşandığı tarihi yarımadaya çıkarma yaptı.

Esenyurt Belediyesi, Çanakkale Zafer'inin 100'ncü yılında 5 bin kişiyle zaferin yaşandığı tarihi yarımadaya çıkarma yaptı. Atalarının canları pahasına koruduğu tarihi mekanları ziyaret eden öğrenciler, tıpkı bir asır öncesinde dedelerinin yaptığı gibi ellerine kına yaktı.

Esenyurt Belediyesi, Çanakkale Zafer'inin 100'ncü yılında 100 otobüsle 5 bin öğrenciyi Çanakkale'ye getirerek bir asır önce yaşanan savaşı yerinde anlattı. Sabah saatlerinden itibaren başlayan geziye, Eceabat Tarihi Milli Parkı'ndan start verildi. Burada toplanan binlerce öğrenci 100 yıl önce vatanlarını korumak için Anadolu'nun çeşitli bölgelerinden Çanakkale'ye savaşmaya gelen atalarının yaptığı gibi ellerine kına yaktılar. Binlerce öğrenciyle birlikte savaşın yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde tarihi atmosferi solumaya gelen Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu da öğrencilerle birlikte eline kına yaktı.

"ŞEHİTLİĞİN NE ANLAMA GELDİĞİNİ EVLATLARIMIZA ANLATACAĞIZ"

Gelecek nesillere Çanakkale Zaferi'nin aktarılması noktasında her yıl binlerce öğrenciyi Çanakkale'ye tarihi geziler düzenlediklerini belirten Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, "Bu coğrafyaya gelen ve burada şehit düşen çok genç yaştaki dedelerimizi anneleleri onları buraya gönderirken sevdikleri kurban gibi vatana kurban etmek üzere kınalayıp buraya göndermişler. Bu kına adeti oradan kalmadır. Biz de bunu temsilen çocuklarımıza onu anlatabilmek için kına yaktık. Umuyorum ki çocuklarımız bunun idrakini almışlardır. Bu şekilde ülkemizdeki bu şuuru geliştireceğiz ve şehitliğin ne anlama geldiğini, nereden kaynaklandığını, vatan, toprak ve bayram ne demektir bunları inşallah evlatlarımıza anlatacağız. Güçlü bir Türkiye, birlik ve beraberliğin olduğu bir Türkiye sağlayacağız" şeklinde konuştu.

Öğrenciler daha sonra Çanakkale Savaşı'nda sıcak çatışmaların yaşandığı bölgeleri ve şehitlikleri gezdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Esenyurt Belediyesi Necmi Kadıoğlu Türkiye Eceabat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye ne zaman gidiyor? 9 Mayıs'taki ziyaret ertelenmişti Adana Demirspor Galatasaray maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Adana Demirspor GS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
title