Haberler

Çanakkale Solotürk'ten Çanakkale'de 23 Nisan Gösterisi

Solotürk'ten Çanakkale'de 23 Nisan gösterisiTÜRK Hava Kuvvetleri'nin gösteri ekibi Solotürk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Çanakkale Boğazı üzerinde gösteri uçuşu yaptı.

Solotürk'ten Çanakkale'de 23 Nisan gösterisi

TÜRK Hava Kuvvetleri'nin gösteri ekibi Solotürk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Çanakkale Boğazı üzerinde gösteri uçuşu yaptı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığının dünyada F-16 jet uçağıyla gösteri yapabilen sayılı akrobasi timlerinden olan Solotürk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, Çanakkale Boğazı semalarında bir gösteri uçuşu gerçekleştirdi. Bandırma'daki 6'ncı Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan, Hava Pilot Yüzbaşı Erhan Günar komutasında havalanan Solotürk, yaklaşık 5 dakika sonra Çanakkale semalarına geldi. Yüzlerce kişi kordon boyunda toplanarak, Solotürk'ün Çanakkale Boğazı üzerinde gerçekleştirdiği gösteri uçuşunu izledi.

Solotürk'ün tek kişilik F-16 C Blok-40 model uçağının pilotu Yüzbaşı Erhan Günar, uçaktan kordon boyunda toplanan çocukların bayramını kutladı. Nefes kesen yarım saatlik gösterisiyle de vatandaşlara heyecanlı dakikalar yaşattı. Yüzbaşı Günar, gösterinin sonunda uçağıyla halkı selamlayarak bölgeden ayrıldı.

Öte yandan Solotürk, yarın (pazar) Çanakkale Kara savaşlarının 101'inci yıldönümü nedeniyle şehitler abidesinde gerçekleştirilecek törenin sonunda bir daha gösteri yapacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale 23 Nisan Güncel Haberler

title