Haberler

Çanakkale Sohbetleri Adana'da İlk Defa Sessiz Dünya'ya Seslendi

Güncelleme:

AnadoluJet'in, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü nedeniyle düzenlediği özel tarih projesi "AnadoluJet'le Çanakkale Sohbetleri", 12 Şubat'ta Adana'daydı.

İlk defa işaret dili çevirisi ile kente konuk olan Çanakkale Sohbetleri, ücretsiz iki ayrı oturum halinde üniversite öğrencileri ve halkla buluştu.

AnadoluJet'in özel tarih projesi AnadoluJet'le Çanakkale Sohbetleri, Çanakkale ruhunu Adana'ya taşıdı. Şimdiye kadar 7 binden fazla kişiyle buluşan proje, Adana'da halk ve üniversite öğrencileri ile iki ayrı söyleşide bir araya geldi

AnadoluJet'le Çanakkale Sohbetleri Adana Programı; Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü'nün desteği ile 12 Şubat 2015, Perşembe günü; Çukurova Üniversitesi, Akif Kansu Salonu'nda gerçekleşti. Öğrencilerin iştiraki ile gerçekleşen söyleşiye Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel de katıldı. "AnadoluJet'le Çanakkale Sohbetleri" Adana söyleşilerinin ikinci oturumu ise Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek, İnsan Kaynakları Daire Başkanı Güllü Bakır ve Sarıcam Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Ulaş'ın katılımı ve Adanalıların yoğun ilgisi ile Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenlendi.

Adana'da halka açık olarak gerçekleştirilen akşam programı ise bir ilke tanık oldu. Sahnede yerini alan Tarihçi, Yazar Talha Uğurluel'e bu kez Türkiye İşitme Engelliler Milli Federasyonu As Başkanı Ali Ulutaş işaret dili çevirisiyle eşlik etti. Programa Adana Kulağım Olur Musun İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği'nden (KED) katılım gösteren 50 kişi İstiklal Marşı'nı işaret dili ile okuyarak katılımcıları duygulandırdı. Programın sonunda KED Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çalıkuşu, İşitme Engelli yolcuların seyahatleri süresince kabin içi ve yer hizmetleri personeli ile iletişim sorunu yaşamadan yolculuk edebilmeleri konusunda yaptıkları aktif çalışmalar için AnadoluJet Başkanı İbrahim Doğan'a takdim edilmek üzere THY Adana Satış Müdürü Fuat Fırat'a Onursal Üyelik Belgesi verdi.

Toplumun tarihsel ve kültürel gerçeklere duyarlılığını arttırmayı hedefleyen AnadoluJet'in, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı sebebiyle, Çanakkale 2015 - 100. Yıl Koordinasyon Merkezi ile birlikte projelendirdiği ve Tarihçi, Yazar Talha Uğurluel'in anlatımıyla gerçekleşen etkinlik kapsamında Çanakkale Savaşı fotoğraflarından oluşan özel bir sergi de katılımcılarla buluştu. Kapanışta ise programın anlatıcısı Talha Uğurluel kitaplarını imzaladı.

"AnadoluJet'le Çanakkale Sohbetleri"; ilerleyen günlerde aralarında Antalya, Sivas, İzmir, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Kars, Van, Gaziantep ve Erzurum'un da olduğu pek çok şehri ziyaret edecek.

2014 yılında başlayan ve şimdiye kadar aralarında Ankara, Çanakkale, Konya, Kayseri, Trabzon, Samsun, Hatay gibi pek çok şehri ziyaret eden "AnadoluJet'le Çanakkale Sohbetleri" projesi geçtiğimiz günlerde, ülkemizdeki 61 tıp fakültesini temsilen çalışmalar yürüten Türk Tıp Öğrencileri Birliği'nin, bu yıl 30'u aşkın şehirden 300'ü aşkın katılımcıyla gerçekleştirdiği "Yılın Enleri" töreninde Tarihe Saygı Özel Ödülü"ne layık görülmüştü.

AnadoluJet'le Çanakkale Sohbetleri Projesi hakkındaki detaylı bilgiye www.anadolujet.com resmi internet sitesindeki haberler bölümünden ulaşılabilir, AnadoluJet ve uçuşları hakkında bilgi almak için 444 2 538 numaralı çağrı merkezi aranabilir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Çanakkale Zaferi Adana Valiliği Talha Uğurluel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title