Haberler

Çanakkale Şehitleri Edirnekapı Şehitliği'nde Anıldı

Çanakkale şehitleri Edirnekapı Şehitliği'nde anıldıİSTANBUL - 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 102. yıl dönümü nedeniyle Edirnekapı Şehitliği'nde tören düzenlendi.

Çanakkale şehitleri Edirnekapı Şehitliği'nde anıldı

İSTANBUL - 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 102. yıl dönümü nedeniyle Edirnekapı Şehitliği'nde tören düzenlendi.

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Edirnekapı Şehitliği'nde şehitleri anma programı düzenlendi. Programa İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Daysal, Bölge İdare Adliyesi Başsavcısı Hadi Salihoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Eren, il protokolü, sivil toplum kuruluşları, gaziler ve şehit yakınları katıldı.Şehitler Anıtı'na çelenk bırakılması ile başlayan tören, saygı atışı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.

Törende İstanbul Valisi Vasip Şahin şehitler defterini imzalarken, Garnizon Komutanlığı ve Gaziler adına şehitlere ve yakınlarına hitaben bir konuşma yapıldı.

Türkiye Harp Malulu Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İstanbul Anadolu Yakası Şube Başkanı Gazi Oktay Kaya yaptığı konuşmada,"Cumhuriyetimizin kurulduğu günden bugüne, ay yıldızlı bayrağımız gönderden inmesin, camilerimizden ezan dinmesin, vatanımız bölünmesin, milletimizin başı yere eğilmesin diye gözlerini kırpmadan canlarını feda eden şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Aziz şehitlerimizin canlı şahitleri gaziler olarak son nefesimize kadar vatanımızın ve milletimizin emrinde olduuğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz. Ne mutlu Türk'üm diyene" ifadelerini kullandı.

Garnizon Komutanlığı adına konuşan Hava savunma Albay Gürbüz Efe ise,"Bağımsızlık özgürlük, demokrasi ve bayrak için canlarını veren Çanakkale şehitleri, Kurtuluş Savaşı şehitleri, Kore ve Kıbrı Şehitleri, bölücü terör örgütüyle mücadelede şehit düşen vatan evlatları, demokrasi şehitleri ve içi evlat acısıyla yanan anne ve babalar, şehit eşleri, babalarını kaybeden yetim yavrular ve aziz Türk Milleti sizlere söz veriyoruz. Vatan için bayrak için verdiğim her can akıttığımız her kan kararlılığımızı daha da arttırmaktadır. Bize bıraktığınız kutsal emanetinize sahip çıkma irademize sonsuz bir güç vermektedir. Aziz şehitlerimiz huzur içinde uyuyunuz. Emanetiniz emin ellerdedir. Bu eller teslim aldığımız emaneti dünya durdukça çelik bileğiyle sımsıkı kavrayacak, kendisinden sonra sağ kalana teslim etmeden son nefesini vermeyecektir. Çanakkale Zaferi'ni ve şanlı tarihimizdeki nice zaferleri bize armağan eden ülkemizin milletiyle bir, hür ve bağımsız yaşam şartlarını yaratan başta ulu önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ebediyete intikal eden kahraman gazilerimize ve canlarına seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Şahin ve beraberindeki prtokol heyeti şehitliği gezdi. Şehitlerin mezarlarına karanfil bırakılırken, Vali Şahin'in dua ettiği görüldü.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Mustafa Çalışkan Çanakkale Zaferi Hadi Salihoğlu Vasip Şahin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
title