Haberler

ÇANAKKALE GEÇİLMEZ'İN RUHUNA AYKIRI ÇOK İŞ YAPILDI

ilandır
Güncelleme:

İlahiyatçı-Sosyolog Erol Erdoğan, Sabahattin Zaim Üniversitesinde gerçekleştirilen 'Türkiye'nin Değişim Süreçleri' başlıklı söyleşide yaptığı konuşmada "Dedelerimiz, Çanakkale Geçilmez diyerek memleketimizi ve medeniyetimizi ölümüne savundular. Ancak, Cumhuriyet döneminde Çanakkale Geçilmez mefkûresine aykırı çok işler yapıldı." dedi. Erol Erdoğan, Çanakkale Geçilmez anlayışına aykırı olarak nitelediği işler arasında Kıyafet Devrimi, Şapka Devrimi, Harf Devrimi, Osmanlıcanın yasaklanması, Halifeliğin kaldırılması, Medreselerin kapatılması, Türk müziğinin yasaklanması, ezanın zorla Türkçe okutturulması, Safahat'ın müsaderesi ile etnik esaslı vatandaşlık anlayışı yer alıyor.

İlahiyatçı-Sosyolog Erol Erdoğan ile Senarist ve Yönetmen Faysal Soysal, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesinde 'Türkiye'nin Değişim Süreçlerine Sosyolojinin ve Sinemanın Bakışı' başlıklı söyleşide konuştular. Sosyoloji ve Sinema Kulübünün destekleriyle İZU Genç Gönüllüler tarafından 23 Mart Pazartesi günü düzenlenen programı üniversitelilerin yanısıra okul dışından gelen misafirler de izledi.

Erol Erdoğan söyleşide yaptığı konuşmada "Bu sene Çanakkale Zaferinin 100. yılını kutluyoruz. Çanakkale Savaşları salt toprak savaşı değildi. Çanakkale savaşları Osmanlı tebası olan milletimiz için vatan savunması, ümmet için cihad, insanlık için emperyalizmle ve işgalle mücadelenin adıdır. Onun için dedelerimiz Çanakkale Geçilmez diyerek memleketimizi ve medeniyetimizi ölümüne savundular. Ancak, Cumhuriyet döneminde Çanakkale Geçilmez mefkûresine aykırı çok işler yapıldı."dedi.

ERDOĞAN: KÜRDÜN ANA DİLİ, TÜRKÜN ALFABESİ YASAKLANMIŞTI

Erol Erdoğan'ın Çanakkale Geçilmez anlayışına aykırı olarak nitelediği işler arasında Kıyafet Devrimi, Şapka Devrimi, Harf Devrimi, Osmanlıcanın yasaklanması, Halifeliğin Kaldırılması, Medreselerin kapatılması, Türk müziğinin yasaklanması, ezanın zorla Türkçe okutturulması, Safahat'ın toplatılması ve etnik esaslı vatandaşlık tanımı yer alıyor.

"Türkiye'mizin en büyük ayıplarından biri Kürdün ana dilini, Türkün dede alfabesini yasaklamaktır"diyen Erol Erdoğan, Osmanlıcanın yasaklanmasıyla Osmanlının tıp, müzik, mühendislik, astronomi gibi alanlarda sahip olduğu bilimsel kazanım ve literatürün yeni döneme aktarılamadığını anlattı. "Yeni Türkiye, korkular ve yasaklardan tamamen kurtulma dönemi olmalıdır, prangaları kırmalıyız. Bu açıdan yeni anayasa ve çözüm süreci başta olmak üzere siyasi reformlar hayati öneme sahip"şeklinde konuşan Erol Erdoğan konuşmasının diğer bölümlerinde göç, sanayileşme, batılılaşma, darbeler, modernizm gibi konular üzerinden değişim süreçlerini analiz etti.

YÖNETMEN FAYSAL SOYSAL: TÜRK SİNEMASI MİLLİ KİMLİK OLUŞTURAMADI

Senarist ve Yönetmen Faysal Soysal ise konuşmasında, toplumun değişim ve dönüşümünde sinemanın televizyonla ile birlikte paylaştıkları rollere değindi. Halit Refiğ ve Lütfi Akkad'ın filmlerinde yer alan kentleşme ve göç öğelerini anlatan Faysal Soysal İran sinemasından da örnekler verdi. İran Sinemasının kendi kültürel simgeleri üzerinde sanat yapabilme becerisini vurgulayan Soysal Türk Sinemasının Batılılaşma ve yabancılaşma unsurlarının gölgesinde milli bir kimlik oluşturamamasına da dikkat çekti.


Erol Erdoğan Çanakkale Türkiye Advertorial Haberler Advertorial Sondakika Advertorial Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
title