Haberler

Çanakkale'de Yine Sığınmacı Dramı: 39 Ölü

Güncelleme:

Çıktıkları umut yolculuğunda Burma, Afganistan ve Suriye uyruklu çok sayıda sığınmacının bindiği teknenin batması sonucu 39 kişi yaşamını yitirdi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek için denize açılan sığınmacıları taşıyan teknenin batması sonucu 39 kişinin öldüğünü, 75 kişinin kurtarıldığını açıkladı.

UMUT YOLCULUĞU FELAKETLE NOKTALANDI

Alınan bilgiye göre, aralarında kadın ve çocukların da olduğu, Burma, Afganistan ve Suriye uyruklu çok sayıda kişi, Midilli Adası'na geçmek için Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinden yola çıkmıştı. Teknenin batması sonucu 39 kişinin öldüğü, 75 kişinin ise kurtarıldığı belirtildi.


BİLANÇO AĞIRLAŞTI

Bu sabah gelen ilk haberlerde 5'i çocuk 10 kişinin cesedine ulaşıldığı açıklanmıştı. Açıklamada, TCSG-17 Bot Komutanlığı ekiplerinin, 43 kişiyi boğulmaktan kurtardığı belirtilmişti. Küçükkuyu rıhtımına getirilen 75 yabancı uyruklu, ambulanslarla Edremit Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Denizde boğulan kişilerin cenazeleri, Ayvacık Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.


"BEN YAPMADIM, BENİ KULLANDILAR"

Olayla ilgili bir Türk, organizatör olduğu iddiasıyla gözaltına alındı. Şüphelinin "Ben yapmadım. Beni kullandılar. Ben de teknedeydim" dediği öğrenildi. Olayla ilgili bölgedeki arama çalışmalarının sürdüğü görüldü.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Afganistan Çanakkale Ayvacık Suriye 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (41)

ref:

cok güzel harika onları yerinden yurdundan edenler saraylarda otursun

31
16
yanıtYanıtla
Uyannnnnn:

Arkadaşlar sürekli suriye''yle ilgili haberler var. Nie kimse türkmenlerle ilgili bişey söylemiyor ordada katliyam var yazıktır günahtır yapmayı. . . . . . . !!!!!!!!!!!€

20
11
yanıtYanıtla
GÜLSÜM:

Bu insanlar herşeyi göze alıp çıkıyorlar. Vebali savaşı körükleyenlerin boynuna, Allah cehennem azabı çektirsin.

15
0
yanıtYanıtla
OY VERECEK TEK PARTİ KALDI O DA CHP!:

POLIS OZEL HAREKAT: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . PEKİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİ OSLO HABUR DOLMABAHÇE İMRALI ÇÖZÜM SÜRECİ HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUN?

8
7
yanıtYanıtla
Sergey:

gavurların hayatı çok çekici geliyor-denizde ölmeyi bile göze alıyorlar

12
2
yanıtYanıtla
.:

Suriyelilere Türkiye''de vatandaşlık hakkı verelim yazıktır o insanların vebali Müslümanlar olarak bizim boynumuzadır

5
8
yanıtYanıtla
Uyannnnnn:

Arkadaşlar yapmayın sürekli suriye gundeme getiririliyor kimse türkmenlerle ilgili birşey söylemiyor. Ordada katliam var yazıkkkkk. . . . . !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

4
8
yanıtYanıtla
türkmen değil:

işid onlar.

yanıt8
yanıt2
OY VERECEK TEK PARTİ KALDI O DA CHP!:

POLIS OZEL HAREKAT: BU ULKEDE BASKALFIRANIN KELLESI KESILIR O KADARRR AYRICA KIM CHP YE HDPYE OY VERIRSE OTEKI DUNYADA CEZASI AGIRDIR HAYDI TURKLER KURTLER MUSLUMANLAR BEGENELIM ARKADASLARRR . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . DİYEN SEN NE ZIRBVALIYORSUN? ATATÜRK''ÜN PARTİSİ TC Yİ KURAN PARTİYE NE HAKLA HAKARET EDİYORSUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUN?

8
3
yanıtYanıtla
vatandaş:

Neden insanları zorla tutuyorlar anlamıyorum. Gitmek isteyenleri tutmayın. İnsanlar denizde boğulacağına açın sınırları isteyen gitsin istediği yere.

10
0
yanıtYanıtla
Tüm 41 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title