Haberler

Çanakkale'de 'Mavi Dil' Alarmı

Güncelleme:

Çanakkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, mavi dil hastalığı dolayısıyla değişik ilçelere bağlı 34 köy ve Gökçeada ilçe merkezini karantinaya aldı.

Çanakkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, 'mavi dil' hastalığı dolayısıyla değişik ilçelere bağlı 34 köy ve Gökçeada ilçe merkezinin karantinaya alındığı bildirildi.

Kurban Bayramı öncesi Çanakkale'de baş gösteren ve küçükbaş hayvanların ölümüne neden olduğu ileri sürülen 'mavi dil' hastalığı ile ilgili Çanakkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yazılı açıklama yaptı.

Mavi dil hastalığının, culicoides cinsi sokucu sineklerle taşınan ve bulaştırılan viral bir hastalık olduğu belirtilen açıklamada, insanlara bulaşmayan bu hastalığa yakalanmış hayvanların et ve süt ürünlerinin de insanlar için risk oluşturmadığı kaydedildi.


GÖKÇEADA İLÇE MERKEZİ VE 34 KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Müdürlüğün yaptığı açıklamada, işletmelerden alınan numunelerin pozitif çıktığı yerlerde karantina işlemi başlatıldığı bildirilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Ayvacık İlçesi'nde gelen ihbar üzerine işletmelerden alınan numuneler analize gönderildi. Analiz sonucu pozitif olarak tespit edilen bu işletmeler, 10 kilometre yarıçap içine giren köyler ile Ezine ilçemizin Tavaklı ve Belen köylerinde de karantina işlemleri başlatıldı. Gökçeada İlçesi'ndeki bir köyde de hastalığın görülmesi üzerine, işletmeden alınan numune analize gönderildi. Analiz sonucu pozitif olarak tespit edilen işletme ile 10 kilometre yarıçap içine giren köyler ve merkez ilçede karantina işlemleri başlatıldı. İşlemler halen devam ediyor."

BAKANLIK HAYVAN YETİŞTİRİCİLERİNE ÖNERİLERDE BULUNDU

Mavi dil hastalığının yayılmaması için yetiştiricilere, bu hastalığın taşıyıcısı olan sineklere karşı işletmelerini ilaçlamaları, ağıl ve ahırlarındaki pencerelerine sinek teli takmaları, hayvan dışkılarını biriktirmemeleri önerisinde bulunan Çanakkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, hastalıkla mücadele için 140 bin doz aşı temin edildiğini de bildirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kurban Bayramı Çanakkale Gökçeada Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İhsan Anlı kimdir? Müge Anlı'nın babası İhsan Anlı yaşıyor mu, kaç yaşında? Yeni Renault Duster ne kadar? Renault Duster Bursa'da mı üretilecek? Yeni Renault Duster özellikleri! Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Survivor All Star'da talihsiz kaza! Nefise'nin sağlık durumu nasıl? Olay ne? ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title