Haberler

Çanakkale'de Engellilere Farkındalık Pastası

Çanakkale'de bir pastane işletmecisi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne özel, üzerinde engelli bireylerin yaşamını anlatan figürlerin yer aldığı, 50 kilo ağırlığında özel bir pasta hazırladı.

Çanakkale'de bir pastane işletmecisi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne özel, üzerinde engelli bireylerin yaşamını anlatan figürlerin yer aldığı, 50 kilo ağırlığında özel bir pasta hazırladı. Engelli konseptli pasta, Çanakkale Belediyesi Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde kesilerek, çocuklara ikram edildi.

Kentte pastane işletmeciliği yapan Hasan Çoban, son yıllara butik pastacılığın ön plana çıkmasıyla birlikte, farklı konseptlerde pasta üretimine başladı. İlk olarak bu yıl 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101'nci yıldönümü nedeniyle Çanakkale Savaşları konulu bir pasta yapan işletmeci Çoban, bu kez de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için özel bir pasta hazırlattı. 120 santime 70 santim ebadında ve 50 kilo ağırlığındaki pastanın üzerindeki figürler, pasta tasarım ustası Semiha Çetin tarafından yapıldı.

Semiha Çetin, üzerinde bedensel engellilerin tekerlekli sandalye basketbol maçından, yüzme yarışından, görme engellilerin golbol maçından enstantaneleri gösteren figürlerle, yaşama tutunmuş engellilerin figürlerinin yer aldığı pastayı, 10 günde hazırladığını söyledi. Pastayı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günüyle ilgili tasarladıklarını anlatan Çetin, "Engel aslında hayatımızın her aşamasında var. Hepimiz birer engelli adayıyız. Bu pastada, engellilerin hayattan kopmadıklarını anlatan tasarımlar yaptık. Çocuklarımızı mutlu etmek adına bu pastayı hazırladık" dedi.

Pastane işletmecisi Hasan Çoban ise pastayı Çanakkale Belediyesi Özel Eğitim Uygulama Merkezi'ndeki çocuklar için hazırladıklarını söyledi. Çoban, "Çanakkale'de olmayan bir konsepti yaratmaya çalışıyoruz. Son 3 yıldır proje üzerinde çalışıyoruz. Daha önce 18 Mart'ta Zafer Bayramı ile ilgili dev bir pasta yapmıştık. Çok da ses getirdi. Şimdi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Türkiye'de ilk olduğunu düşündüğümüz bu pastayı hazırladık. Engelliler bizim için çok önemli. Engellilerin sesini duyurmak adına böyle bir farkındalık projesi yaptık" dedi.

Hazırlanan özel pasta, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Çanakkale Belediyesi Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, çocuklara ikram edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dünya Engelliler Günü Hasan Çoban Çanakkale Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title