Haberler

Çanakkale Bakan Müezzinoğlu Yeni Hastane Binası Temel Atma Töreni İçin Lapseki'de-2

Bakan Müezzinoğlu yeni hastane binası temel atma töreni için Lapseki'deSAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Lapseki'ye yeni yapılacak hastane binasının temel atma töreni için Çanakkale'ye geldi.

Bakan Müezzinoğlu yeni hastane binası temel atma töreni için Lapseki'de

SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Lapseki'ye yeni yapılacak hastane binasının temel atma töreni için Çanakkale'ye geldi. Öncesinde sağlık çalışanlarıyla kahvaltıda buluşan Bakan Müezzinoğlu, ülke genelinde 40 bin yatak kapasiteli 273 hastane binasının inşaatlarının sürdüğünü söyledi.

Lapseki Devlet Hastanesi'nin yeni binası için temel atma törenine katılmak üzere kente gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, öncesinde sağlık çalışanlarıyla kahvaltıda buluştu. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale Valisi Hamza Erkal, AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ, Çanakkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Tezcan Sezgin, Çanakkale İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Kenan Eliuz, Çanakkale Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hakan Çetin ve sağlık çalışanları etkinliğe katıldı.

Çanakkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Tezcan Sezgin ve AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın konuşmalarının ardından kürsüye gelen Bakan Müezzinoğlu, bakanlık olarak ülke genelinde 40 bin yatak kapasiteli 273 hastane binasının inşaatlarını sürdürdüklerini söyledi. Hastanelerin bir bölümünün bu yıl, bazılarının ise gelecek yıl tamamlanarak hizmete gireceğini ifade eden Bakan Müezzinoğlu, "Bu yıl hizmete girecek olan hastaneler arasında sabahtan ziyaretini yaptığımız 400 yataklı Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Hastanesi de var. Bu hastanemiz inşallah Eylül ya da Ekim ayında hizmete girecek. Çanakkaleliler için hayırlı ve uğurlu olsun. Yine buradan Lapseki Devlet Hastanemize temel atma törenine geçiyoruz. Onu da inşallah bir yıl içinde tamamlayacak. Onu da Lapsekililerin hizmetine sunacağız" dedi.

2018 YILI SONUNDA 95 BİN YATAK KAPASİTESİ OLACAK

Sağlık çalışanlarının özlük hakları ve yıpranma payı için yapılacak düzenlemelerin kısa süre içinde meclise getireceklerini söyleyen Bakan Müezzinoğlu, bakanlık olarak gelecek iki yıl içinde hastanelerde 40 bin yatak kapasitesini tamamlayacaklarını da ifade etti. Bakan Müezzinoğlu, "Bu yıl içinde 12 bin yatak kapasiteli 58 tane hastanenin ihalesini yapacağız. Üç yıl içinde 55 bin yatak kapasiteli hani gıcır gıcır modern hastaneleri milletimizin hizmetine sunacağız. Diğer taraftan kamu özel işbirliğiyle yaptığımız şehir hastaneleri, şuanda 30 bin yatak kapasiteli 18 tane hastane inşaatı devam ediyor. Onlar 2017 sonu hizmete girecek. 2018 yılı sonuna geldiğimizde 95 bin yatak kapasiteli sağlıkta fiziki mekan dönüşümünü tamamlayacak ve dünyanın bu anlamda en ileri ülkesi olacağız" dedi.

TERÖRLE MÜCADELE KONUSUNA DA DEĞİNDİ

Terörle mücadele konusuna da değinen Müezzinoğlu, "Dünyanın hangi ülkesini incelerseniz inceleyin, şuanda 70 bin yatak kapasiteli hastaneler yapan bir başka ülke yoktur. Çünkü bir büyük bir milletiz. Zaman zaman fitne fesadı bu milleti mahkum etmeye çalışanlar olmuştur. Olacaktır. Çanakkale'de verdiğimiz mücadele gibi bugünde terörle mücadeleyi asla ama asla terörist başını ezecek, ona fırsat vermeyecek şekilde bu mücadeleyi vereceğiz. İnşallah bunu da kısa zamanda başaracağız" diye konuştu.

FRANSIZ BENZETMESİYLE ELEŞTİRDİ

Ülkedeki şehir hastanelerinden Almanya, İngiltere ve Fransa'nın rahatsız olduğunu kaydeden Müezzinoğlu, "Niye rahatsızlar. Çünkü Türkiye sağlıkta bölgede sağlık merkezi olacak. Onun için rahatsız. Şu rahatsız, bu rahatsız. Bu Almanya'nın, İngiltere'nin, Fransız rahatsız olmasını anlıyorum da içimizdeki Fransızların rahatsız olmasını anlamakta zorlanıyorum"

SAĞLIK ÇALIŞANLARI SORDU

Bakan Müezzinoğlu konuşmasını tamamladıktan sonra sağlık çalışanlarının sıkıntılarını dinlemek için soruları aldı. Bakan Müezzinoğlu, sağlık çalışanlarının yıpranma payları, döner sermayelerin emekli olduktan sonra maaşlara yansımaları ve sigara konusunda kendisine sorulan soruları cevapladı. Ardından program hediye ve çiçek takdim töreniyle son buldu. Programın ardından Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, beraberindekiler ile Lapseki Devlet Hastanesi temel atma törenine katılmak üzere Lapseki'ye hareket etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Çanakkale AK Parti Lapseki Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title