Haberler

Çanak Antensiz, İnternetsiz" Uydu Cihazı Ürettiler

Güncelleme:

Bursa'nın İznik ilçesinde üretilen cihazla, televizyon izlemek için gerekli olan çanak ve kablo sistemleri ortadan kalkıyor.

Yerli mucitler televizyon izleyenlerinen büyük derdi olan çanak anten işine kökünden çözüm buldu. Bursa'nın İznik ilçesinde üretilen cihazla, televizyon izlemek için gerekli olan çanak ve kablo sistemleri ortadan kalkıyor.

1 YIL UĞRAŞTILAR

Yaklaşık bir yıllık çabalar sonucu üretilen uydu cihazı ile mevcut sistemlere yer alan çanak ve LNB'den (Low Noise block downconverter) kurtulmuş olunuyor. Cihaz, elektrik gücü olan (Akü, jeneratör vb.) her ortamda çalışma özelliğine sahip.

AŞAMA AŞAMA BAŞARDILAR

Cihazın üreticilerinden Mehmet Mert, on yıldır elektrik elektronik işleriyle uğraştığını, yaklaşık 9 yıl başka şirketlerde çalıştıktan sonra kendi iş yerini açtığını söyledi.

Bu tür cihazlarla ilgili sürekli denemeler yaptığını aktaran Mert, "Önce kablosuz bir uydu olarak çanak ile LNB arasındaki kabloyu kaldırdık. Sonrasında daha da uğraşarak cihazı bu durumlara getirdik. Yaptığımız bu buluşla artık çanak anten ve LNB ortadan kalkarak direk olarak yayın alabileceğiniz bir cihaz oluşturduk." ifadelerini kullandı.

KAMPTA PİKNİKTE BÜYÜK KOLAYLIK

Cihazın kullanım alanlarıyla ilgili bilgiler veren Mert, şöyle konuştu: "İnsanlar kampa gittiler ve çadır kurdular. Daha sonrasında jeneratör sistemiyle elektriklerini alıp, oradan yayın alabilecekler. Yayın isterlerse Yüksek Çözünürlüklü de olabiliyor.

NASIL ÇALIŞIYOR?

Cihazınız çalışma prensibiyle Örnek verecek olursak GPRS mantığına benzer bir çalışma sistemiyle direk uydu üzerinden bağlantı sağlıyor. İçinde çanağın görevini görecek bazı ayarlamalar ve düzenlemeler de yapılıyor. Bu cihazın içerisinde çanak LNB kablosu gibi gereken her şey mevcut. Sadece elektrik prizi ve görüntü için çıkış mevcut. Cihazın üzerinde çanak antren takmaya giriş bulunmuyor.

DUYAN ŞAŞIRIYOR

Çevredekilere konudan bahsettiğimiz zaman şaşırıp kalıyorlar. Böyle bir şey olmaz diyorlar. Ama oluyor. Yaptık ve böyle bir şey oluyormuş gördük.

İNTERNET'TEN BAĞIMSIZ ÇALIŞIYOR

Mert, ürettikleri cihazın internet ile çalışan uydu cihazları ile karıştırıldığını anlattı. Kendi cihazlarının bununla ilgisi olmadığına dikkat çeken Mert, şunları kaydetti: "Cihazımız tamamen bizim geliştirdiğimiz değişik bir yöntemle çalışmaktadır. Buna benzer bir ürün şu ana kadar üretilmedi. Ayrıca çok düşük maliyetlerle üretebileceğimizin araştırmasını da yaptık.

PATENTİNİ ALACAK

Bu ürünün patent anlaşması başvurusunda bulunduk. Yakında patenti çıkacak ve sonrasında üretime geçeceğiz. Üretimden sonra daha farklı modellere çevirmek istiyoruz. Bu ürünü bir televizyonun içine montajlayabiliriz. Ya da kalem pil boyutlarında küçültülüp, daha da kullanılabilir hale getirebiliriz."

Kaynak: AA / Ekonomi

İznik Teknoloji Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (47)

chp seçmeni:

Biz çanaksız uydu cihazı değil AKPsiz Türkiye istiyoruz.

6
14
yanıtYanıtla
HZ.ÖMERİN KILICI:

HALA KAFASI BASMAYANLAR VAR. ADAM LNB ÇANAK ANTEN VE KABLOSU KALDIRMIŞ BUNLARIN İŞLEVİNİ GÖRECEK ÇOK GÜZEL BİR SİSTEM KURMUŞ. BURDA YERLİ VE YABANCI KANALLARI SEYREDEBİLİRSİNİZDİYOR. BU GERÇEKSE DÜNYA TARİHİNE GEÇECEK BİR BULUŞTUR. HABER KANALLARI MUTLAKA BU KONUYU İŞLEMELİ PARA YİYİCİLERE MEYDANI BIRAKMAMALIDIRLAR.

14
0
yanıtYanıtla
HAKUNA MATATA:

ZEKİ MÜRENDE BİZİ GÖRECEKMİİİ

4
5
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

Arkadaşı yürekten kutlarım. Fakat kardeşimiz kendini boşa yormuş, izin vermezler. Vatanım insanı nice buluşları oldu ama kimse kulak asmadı.

8
0
yanıtYanıtla
mustafa:

helal olsun adamlara begenmeyenlere soruyorum 20 yil evvel cep telefonu varmiydi kablosuz nasil dünya ile görüsüyor insanlar ozaman deseydik deli diye timarhaneye atarlardi bizleri. helal olsun deyin adamlara emege saygiyi ögrenin biraz emege saygi olmadikca daha cok aglarsiniz.

7
0
yanıtYanıtla
qwerty:

milletçe alkışlıyoruz

6
1
yanıtYanıtla
fero:

kutlarız harika bir buluş çanağa son

6
0
yanıtYanıtla
atatürk (1881-1938):

o cihazdan bana gönderin, ,

4
2
yanıtYanıtla
Sarı çizmeli memed agaMobil-IOS:

Afferim size gps cihazını receeverin içine monte etmiş anlafığım kadarıyla

5
1
yanıtYanıtla
Doşland:

Valla tam bizlik almayada lanet ev firmaları canak antene izin vermiyo ,5 tane türk kanalına bakmak için aylık 10euro ödüyom , biran evvel piyasaya süründe bizide kurtarın ,,

5
0
yanıtYanıtla
Tüm 47 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title