Haberler

Can; "Kent Merkezinde Hayvan Beslemek ve Otlatmak Yasaktır"

Güncelleme:

Şevket Can, şehir içinde hayvan besiciliğine asla izin vermeyeceklerini söyleyerek, kent merkezinde hayvan besiciliği yapanların bir an önce hayvanlarını şehir dışına çıkartmalarını istedi.

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, şehir içinde hayvan besiciliğine asla izin vermeyeceklerini söyleyerek, kent merkezinde hayvan besiciliği yapanların bir an önce hayvanlarını şehir dışına çıkartmalarını istedi.

Şehir merkezinde hayvancılık ve besicilik ile ilgili mücadelelerinin tüm hızıyla devam ettiğini belirten Başkan Can, insan ve çevre sağlığına zarar veren şehir içindeki hayvan besiciliğini ortadan kaldırmak için çalışmalarını hızlandırdıklarını söyledi.

Son zamanlarda bu konuda şikayetlerin arttığını, ayrıca yapılan kontroller sırasında tespit edilen hayvan besicileri hakkında yasalar çerçevesinde cezai işlemler yaptıklarını ifade eden Başkan Can, şehir içerisinde toplu veya tane olarak hayvan beslemenin ve otlatmanın kesinlikle yasak olduğunu kaydetti.

Başkan Can, hayvan beslemenin çevre kirliliği ile birlikte haşere ve sinek üremesine sebebiyet verdiğini, bunun da toplum sağlığını olumsuz etkileyeceğini, bu sebepten dolayı halkın sağlığını olumsuz etkileyecek bu duruma asla taviz verilmeyeceğinin altını çizdi.

Başkan Can, zabıta ekiplerin konuyla ilgili 24 saat görev yaptığını, vatandaşların şikayetlerini 153 nolu telefona yapabileceklerini ve vatandaşların kendilerine yardımcı olmalarını istedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Şevket Can Tarsus Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title