Haberler

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Diyanet-Sen Edirne Şubesi Başkanı Mahmut Eroğlu, camilerin ve din görevlilerin toplumda önemli bir yeri olduğunu belirtti.

Diyanet-Sen Edirne Şubesi Başkanı Mahmut Eroğlu, camilerin ve din görevlilerin toplumda önemli bir yeri olduğunu belirtti.

Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın her yıl farklı bir temayla kutlandığını anımsattı.

Bu yılki temanın "cami ve kitap" olduğunu aktaran Eroğlu, şunları kaydetti:

"Camileri kitapla buluşturmayı, uygun camilere kütüphaneler açmayı, yazar günleri düzenlemeyi de kapsayan etkinlikler çerçevesinde kültür ve medeniyetimizin en büyük taşıyıcısı kitap ve kitap okumanın önemi hafta vesilesiyle bir kez daha vurgulanacak.

Milletin manevi önderleri olan din görevlileri toplumda büyük öneme sahiptir. 15 Temmuz darbe girişiminde milletimizin manevi önderleri olan din görevlilerimiz bu misyonlarını en güzel şekilde yerine getirmişlerdir. Milli iradeyi, demokrasimizi, milletimizin hukukunu korumak için üzerilerine düşeni en güzel şekilde yerine getirmişlerdir. Özgürlüğümüzün sembolü olan minarelerden selalarla darbe kalkışmasına meydan okumuşlar, Kurtuluş ve Çanakkale savaşı ruhunun yeniden oluşmasına öncülük etmişlerdir. Milletimizin manevi kahramanları din görevlilerimize ve yüce milletimize vatanımıza, bayrağımıza, milli irademize, hukukumuza ve geleceğimize sahip çıktıkları için tekrar teşekkürlerimizi sunuyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Mahmut Eroğlu Diyanet Sen Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title