Haberler

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Antalya İl Müftüsü Osman Artan, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda Paşa ve Muratpaşa Camisinin 24 saat açık kalacağını belirterek, "Gecenin geç saatlerinde kardeşlerimizin sıkıntıları olduğunda o sıkıntıları meyhanelerde ya da sokaklarda atmak yerine gidip camide huzur bulsun diye bu kararı aldık" dedi.

Antalya İl Müftüsü Osman Artan, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda Paşa ve Muratpaşa Camisinin 24 saat açık kalacağını belirterek, "Gecenin geç saatlerinde kardeşlerimizin sıkıntıları olduğunda o sıkıntıları meyhanelerde ya da sokaklarda atmak yerine gidip camide huzur bulsun diye bu kararı aldık" dedi.

Antalya İl Müftüsü Osman Artan, 13-17 Ekim arasındaki Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında il müftülüğünde bilgilendirme toplantısı düzenledi. Müftü Artan, hafta etkinliklerinin her yıl Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü, İl ve İlçe Müftülükleri tarafından yapıldığını kaydetti.

"CAMİDE HUZUR BULUN"

Müftü Artan, yeni aldıkları bir kararla Muratpaşa ve Paşa camilerinin 24 saat açık kalacağını belirterek, "Gecenin geç saatlerinde kardeşlerimizin sıkıntıları olduğunda o sıkıntıları meyhaneler ya da sokaklarda atmak yerine gidip camide huzur bulması arzusu içerisinde insanlarımıza imkan sağlamak amacı ile bu kararı aldık" dedi. Uygulamayı tüm camilere yaymak istediklerine değinen Artan, "Hırsızlık nedeniyle tarihi halı ve kilimlerin çalınması olasılığı ile tüm camilerde güvenlik tedbirleri alamadığımızdan yapamıyoruz. Bu iki camide güvenlik önlemleri alınacak" şeklinde konuştu.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın amacının camilere dikkat çekmek olduğunu aktaran Artan, şunları söyledi: "Camilerin temizliği konusunda halkımızın ilgisini o tarafa doğru yönlendirmektir. Biz bu haftayı sadece hafta ile sınırlı bırakmayacağız. İnşallah ileri ki dönemlerde devam edeceğiz. Bu yıl camilerle ilgili aldığımız konu 'Geç kalma Genç Kal' sloganıdır." - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Osman Artan Muratpaşa Antalya Müftü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title