Haberler

Çalıştıracak Personel Bulamayan Giresunlu Balıkçıdan İlginç İlan

Güncelleme:

Giresun'da balıkçılık yapan esnaf, çalıştıracak eleman bulamayınca iş yerine "IŞİD bile savaşacak adam buluyor biz parayla çalıştıracak adam bulamıyoruz." ilanı astı.

Giresun'da 30 yıldır balıkçılık yapan Turgay Turan, uzun zamandır çalıştıracak ve yetiştirecek bir eleman bulamayınca iş yerine ilginç bir ilan asarak işçi aramaya koyuldu.

İş yerinin girişine astığı ilanda "IŞİD bile savaşacak adam buluyor biz parayla çalıştıracak adam bulamıyoruz. İsmini söyleye bilen, evinin adresini bilen eleman aranıyor" yazarak çalıştıracak ve yetiştirecek eleman arıyor.

"YÜKSEK MAAŞ, TATİL..."

Dikkat çekebilmek ve eleman bulabilmek için böyle bir ilan hazırladığını söyleyen Turgay Turan "Balıkçılar olarak o kadar berbat bir durumdayız ki her yer tamamen üniversite mezunu ama sanatkar yetişmiyor, meslek sahibi olan yok. Herkes rahat iş arıyor, kolay iş arıyor, basit iş arıyor ve geliri yüksek iş arıyor. Maalesef öyle bir dünya yok herkes bulunduğu şehrin kıymetini bilecek ve ona göre de hayat standartlarını bilerek ona göre yaşam felsefesi ile beraber hareket edecek ve yaşayacak. Vasıfsız bir eleman kalite işler arıyor, yüksek maaş ve cumartesi, pazar tatil olacak. Öyle bir iş yok ben 50 yaşın üstüyüm bende öyle bir iş arıyorum ama yok, bu vaziyette kimse çalışmak istemiyor, iş beğenmiyor" dedi.

"EVİNİN ADRESİNİ SÖYLESİN YETERLİ"

İş için gelen elemanların çoğu "bu iş ağırmış, kokuyorum, burası balık kokuyor" diyerek işten vazgeçtiğini belirten Turan "Bu durum karşısında şaşkına döndük. Şuan IŞİD bile savaşacak adam bulurken bizler parasıyla çalıştıracak adam bulamıyoruz. Savaş nerede, buradaki iş nerede. Çalışma koşullarımız belli, biz kimseye 10. kata çimento çıkartın demiyoruz ama yine de eleman yok. Vasıfsız eleman arıyoruz illa işten anlayan, işi bilen eleman aramıyoruz ismi ile evinin adresini söyleyebilmesi yeterli" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Giresun Önemsiz Yerel Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917
500

Yorumlar (36)

Düşünmek!!:

Üç kuruşa niye çalışsın kardeşim çalışmasada geçiniliyor. Emeğin karşılığının bir cazibesi olacakki çalışılsın.

18
3
yanıtYanıtla
halil:

ne amaçla bayan ariyorsun. balikçida bayanin ne işi var. tabi bulamazsın.

18
2
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

illa bayan arıyorsan karnı kızını çalıştır. . . paran da yabana gitmez. .

14
3
yanıtYanıtla
tim:

ulan bayan arıyorsun. hangı bayan balık kokan yere gırer. en az 40 yaş ustu üzeri insanlar başvurur onuda sen kabul etmezsın. . . anlarsınya o sebebden dolayı.

11
3
yanıtYanıtla
Reklam:

Bayan elemanın balıkçıda ne işi var. Ha bide evinin adresini söylese ne olur söylemese ne olur. Ne İçtiniz siz?

12
2
yanıtYanıtla
giresunlu:

giresun da maaş veren mi var en yüksek 1500 tl veriyorlar ahır gibi evden doğal gaz var diye 500 tl istiyorlar sen eleman bulamıyorum diyorsun 4 km yola gidiyorsun 2 tl dolmuş parası veriyorsun ufak şehir mi dedi birisi işte bütün herşeyin sebebi. . . öğrencileri para olarak gören memurları yatan işciyi beğenmeyen çalışanın hakkını vermeyen bir şehir herkes kendi derdine yanar biz ağlarız

12
1
yanıtYanıtla
Yürü ordan...:

sigorta yok, maaş 600 TL, sabah 7 gece 11 vs. . . bu şartlarda işçi değil köle arıyorsun. Üstüne kimse gelmiyor diyorsun. Çalışma bakanlığının denetimsizlikleri bunlara yol açıyor. Adam açıktan kendini ihbar ediyor ediyor ama anlayana.

12
1
yanıtYanıtla
KARAMURAT:

ULA USAGUM BU PALUKLAR KOKAY .PEN ONUNICUN CALISMAYRUM.

6
4
yanıtYanıtla
balık etli:

Niye bayan????

9
1
yanıtYanıtla
yufus:

CB istanbul''daki tüm kurumları rize, artvin, trabzon, giresun hizmetini sundu. Gelip sende asgari ücret alacağına gider İBB, THY, TGS''de 3. 000 ve üzerine çalışır. Mal mı insanlar.

10
0
yanıtYanıtla
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title