Haberler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Batur Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Erhan Batur, küresel ekonomik krizin başladığı 2009'dan itibaren Türkiye'de mesleki eğitim, iş başı eğitimi ve girişimcilik eğitimi gibi aktif iş gücü programlarından toplam 1,2 milyon kişinin yararlandığını bildirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Erhan Batur, küresel ekonomik krizin başladığı 2009'dan itibaren Türkiye'de mesleki eğitim, iş başı eğitimi ve girişimcilik eğitimi gibi aktif iş gücü programlarından toplam 1,2 milyon kişinin yararlandığını bildirdi.

Batur, "Mesleki Eğitim Kalitesinin ve Gençlerin Mesleki Becerilerinin Geliştirilmesi Projesi"nin açılış toplantısında, Bakanlıklarının sağladığı kaynakla, Ulusal Ajansın ön inceleme sonucunda yeterli gördüğü 300'e yakın mesleki eğitim hareketlilik projesinin daha hayata geçirildiğini söyledi.

Küresel krizin etkilerini en yoğun hisseden grupların başında gençlerin geldiğini belirten Batur, Uluslararası Çalışma Örgütü verilerine göre dünyada 75 milyondan fazla genç işsizin bulunduğuna dikkati çekti.

Genç işsizlik sorunun sadece Türkiye'de değil birçok uluslararası platformda da geniş biçimde ele alındığını ifade eden Batur, "Biz de ülkemizin G-20 dönem başkanlığında, istihdam öncelikleri arasında genç işsizliğiyle mücadeleye önemli bir yer ayırdık. Bakanlığımız, ülkemizin G-20 dönem başkanlığı boyunca İstihdam Çalışma Grubu'nun dönem başkanlığını yürütecek. Bu çalışma grubunun önceliklerinden bir tanesi genç işsizliği olacak" diye konuştu.

Batur, Türkiye'de geçmiş yıllarda mesleki eğitime gerekli önemin verilmediğini ifade ederek, son 10 yılda mesleki eğitimin geliştirilmesi için atılan adımların önemli olduğunu ama bunun daha da artırılması gerektiğini dile getirdi.

Bir yandan çok sayıda vatandaşın işsiz olduğunu diğer yandan ise çok sayıda açık işin bulunduğunu dile getiren Batur, şunları kaydetti:

"Bu, iş gücü piyasasında bir arz ve talep uyuşmazlığına işaret ediyor. Bu uyumsuzluğu gidermek için İŞKUR'un aktif iş gücü programları etkin bir şekilde kullanılarak, iş gücünün etkin istihdam edilebilirliği artırılmaya çalışılmaktadır. Küresel krizin başladığı 2009'dan itibaren ülkemizde mesleki eğitim, iş başı eğitimi ve girişimcilik eğitimi gibi aktif iş gücü programlarından toplam 1,2 milyon kişi yararlandı."

-"AB fonlarından 237 milyon avro kaynak kullanıldı"

İşverenlere çeşitli kolaylıklar sağlanarak mesleki yeterlilik belgesine sahip veya meslek eğitimi almış gençlerin istihdamının desteklendiğini belirten Batur, "Avrupa Birliği fonları, istihdam ve sosyal içerme alanlarında etkin bir şekilde kullanılmaktadır. Bakanlık olarak sorumlu olduğumuz İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonu Programı çerçevesinde istihdam, eğitim, sosyal içerme ve hayat boyu öğrenme alanlarında çok sayıda proje için bugüne kadar toplam 237 milyon avro kaynak kullanıldı. Bu sayede hayata geçirilen projelerden 100 binin üzerinde vatandaşımız yararlandı" dedi.

Batur, mesleki eğitimin, iş kazalarının önlenmesinde de önemli katkısı bulunduğunu ifade ederek, mesleki eğitimi alan gençlere, iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verilmesinin ve bu eğitimleri güvenlik kültürüne dönüştürecek adımların atılmasının gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title