Haberler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Memurlarımızın birinci derecede sorumluluğu, taşıdığı sıfatın gereğini yapmaktır ve 80 milyona hizmet etmektir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Memurlarımızın birinci derecede sorumluluğu, taşıdığı sıfatın gereğini yapmaktır ve 80 milyona hizmet etmektir. Bu alandan çıkıp da aklını, vicdanını farklı yere veren, FETÖ, PKK, DHKP-C gibi farklı yerlerden talimat alıyorsa ve farklı yerlere hizmet ediyorsa bunların kamu güvencesi adı altında millete ihanet etmelerine müsaade edemeyiz. Böyle bir devlet yönetimi olmaz." dedi.

Müezzinoğlu, bir otelde düzenlenen "Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ve İstihdam Edilebilirliklerinin Desteklenmesi Hibe Programı"nın imza töreninde, Türkiye'nin misafir ettiği 3 milyona yakın Suriyelinin dezavantajlı durumda olduğunu söyledi.

Dünyanın farklı bölgelerinde farklı insanların, yaşanan çatışma ve yoksulluklar nedeniyle dezavantajlı duruma düştüğüne dikkati çeken Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Yönetici vicdanını kanatması gereken bir süreci yaşıyoruz. Karınca kararınca, yaraya merhem olsun diye projeleri hayata geçiriyoruz. Bugün imzalayacağımız hibe programıyla 145 projeye özellikle Roman kardeşlerimize destek olacağız. Onların istihdamına, onların eğitimine, onları sosyal yaşama insanca ve vicdana sığacak koşullarda yaşamasına katkı sağlayacak adımları atacağız."

Kendisinin de hayata dezavantajlı başladığını dile getiren Müezzinoğlu, Lozan Antlaşması ile Türkiye sınırları dışında kalan Batı Trakya'daki bir ailenin çocuğu olarak Yunanistan'da dünyaya geldiğini anımsattı. Eğitim ve ekonomide asimilasyon politikalarının uygulandığı bir yönetim anlayışı nedeniyle doğduğu yerden ayrılmak zorundan kaldığını ifade eden Müezzinoğlu, bir kişinin kendisine yapılmamasını istediği şeyi başkasına yapmamasıyla mağduriyetlerin ortadan kalkacağını söyledi.

Bakan Müezzinoğlu, Türkiye'nin 10 milyar doları aşkın para harcayıp yaklaşık 3 milyon Suriyeliye ev sahipliği yaptığını anımsatarak, buna karşın sığınmacıları ülkelerine almamak için sınırlarına tel örgüsü çeken ülkelerin insanlık vicdanını kanattığını dile getirdi.

Denizde boğulup bedeni karaya vuran bebeklere bir gün üzülüp ertesi gün benzer durumda insanları kaderine terk edenlerin insani, medeni ve vicdani olamayacağını vurgulayan Müezzinoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın 'dünya beşten büyüktür' demesinden rahatsız olan güçler var. Her yıl kaç yüz bin kişi savaşlar nedeniyle canından oluyor? Her yıl kaç milyon kişi çatışmalar nedeniyle evlerinden barklarından oluyor? Her yıl kaç milyon çocuk sağlıklı koşullarda yaşayamadığı ve dengeli beslenemediği için hayatını kaybediyor? Dolayısıyla bugün çok insani ve vicdani bir projenin imza töreninde bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

"Yaşa takılanlar, takılmaya devam edecek"

Bakan Müezzinoğlu, törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yapılacak değişiklikle memurların iş güvencesinin ortadan kalkıp, kalmayacağı" sorusu üzerine üzerine Müezzinoğlu, şu yanıtı verdi:

"Bu ülkede 80 milyon ülke insanına hizmet etmekle sorumlu olan memurlarımızın birinci derecede sorumluluğu, taşıdığı sıfatın gereğini yapmaktır ve 80 milyona hizmet etmektir. Bu alandan çıkıp da aklını, vicdanını farklı yere veren, FETÖ, PKK, DHKP-C gibi farklı yerlerden talimat alıyorsa ve farklı yerlere hizmet ediyorsa bunların kamu güvencesi adı altında millete ihanet etmelerine müsaade edemeyiz. Böyle bir devlet yönetimi olmaz."

Kamu çalışanlarıyla ilgili reform çalışmaları yapılması gerektiğini bildiren Müezzinoğlu, "Bunun ilkini de Bursa'da çalıştay şeklinde yapacağız. Bu ülke, kamu çalışanı reformunu yapmazsa, çağdaş, uygar, medeni ve dünya ile yarışan bir ülke olamayız. Bu yönde bir reforma bu ülkenin ihtiyacı var." dedi.

Müezzinoğlu, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili bir soru üzerine ise "Daha önce söyledim, takılmaya devam edecekler." şeklinde konuştu.

AB Delegasyonu Maslahatgüzarı Bela Szombati, müzisyen Serkan Çağrı ve çok sayıda davetlinin katıldığı imza töreninde, "İnsana Odaklan - Değişimi Yansıt" isimli fotoğraf yarışmasında dereceye giren eserlerin sahiplerine ödülleri Bakan Müezzinoğlu ve Maslahatgüzar Szombati tarafından verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Türkiye PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title