Haberler

Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" Programı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uluslararası İşgücü Genel Müdürü Sadettin Akyıl, alın terinin akıl teriyle değerlendiği, her ikisininde hakkının korunduğu daha müreffeh bir Türkiye için hep birlikte çalışacaklarını belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uluslararası İşgücü Genel Müdürü Sadettin Akyıl, alın terinin akıl teriyle değerlendiği, her ikisininde hakkının korunduğu daha müreffeh bir Türkiye için hep birlikte çalışacaklarını belirtti.

Akyıl, "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı kapsamında, İl Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüğünde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Bitlis'te bakanlığın ülkenin 2023 vizyonu çerçevesindeki çalışmalarını, uygulamalarını ve teşviklerini anlatacaklarını söyledi.

Gittikleri illerde sivil toplum kuruluşları, sanayi ve ticaret odaları, esnaf ve sanatkar odaları, işveren, sanayici, iş adamı, engelli, kadın, genç ve öğrenciler ile bakanlığın uyguladığı aktif istihdam politikalarında yaralanan işverenler ve çalışanlarla iletişime geçtiklerini aktaran Akyıl, şunları kaydetti"

"İstihdama katkı sağlamak amacıyla kayıt dışı istihdamla mücadelede taraflarımızın desteğini istiyoruz. Burada işçilerimiz, iş verenlerimiz ve sosyal taraflarla bir araya geleceğiz. Bakanlığımızın çalışmalarını anlatacağız. Onlara istihdama katkı sağlamak için artı bir istihdam ve teşviklerden yararlanmalarını anlatarak destek isteyeceğiz."

Bütün illerden topladıkları verileri, görüşleri ve önerileri Ankara'ya götürerek bakanlıkta değerlendirdiklerini ifade eden Akyıl, "Alın terinin akıl teriyle değerlendiği, her ikisininde hakkının korunduğu daha müreffeh bir Türkiye için hep birlikte çalışacağız. Bu çalışmalarımızı, teşviklerimizi, bakanlığımızın uygulamalarını ve hatta herkesime yönelik ayrı ayrı yaptığımız çalışmaları taraflara duyurmakta konusunda katkınızı bekliyoruz." diye konuştu.

"Yüzde 3 oranında prim sistemini hayata geçiriyoruz"

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü Genel Sağlık Sigortası (GSS) Tescil ve Prim Daire Başkanı Uğur Ünalan da kentin nüfusunun üçte birinin yeşil kartlı olduğunu anımsattı.

Ünalan, bununla ilgili üçlü prim sistemi uyguladıklarını ve gelir tespiti yaptıklarını belirterek,"Buna istinaden de kişilerin gelir durumlarına göre 65, 197 ve 395 lira gibi kademeli G1, G2 ve G3 sistemi hayattaydı." diye konuştu.

Yüzde 3 oranında prim sistemini hayata geçirdiklerini aktaran Ünal, şöyle devam etti:

"Türkiye genelindeki tüm vatandaşlarımızın 53 lira ödemesi halinde, ailesinde bakmakla yükümlü tüm kişiler genel sağlık sigortası kapsamına girecek ve bu ücret karşılığında sağlık hizmeti almaya başlayacak. 53 lira ödeyerek bu hizmetten faydalanmaları gerçekleşmiş olacak. Vatandaşın daha rahat sağlık hizmetine kavuşması adına güzel bir proje. İnşallah kısa sürede hayata geçirilecek."

Toplantıya, SGK İl Müdürü Sadullah Korkut ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mücahit Gülmez de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Sosyal Güvenlik Kurumu Türkiye Bitlis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title